Crema de zahar ars

Crema de zahar ars (IMG 28644)   imagine reteta
O bunatate fara dar si poate :)). Reteta este cat se poate de simpla.

Ingrediente:

1 l lapte
6 oua
4 linguri de zahar + 6 linguri pentru caramelizat
1 plic zahar vaniliat
1 lingura faina/amidon

Se pun ouale , zaharul, faina intr-un castron si se amesteca cu grija sa nu faca spuma. Se toarna laptele caldut si se amesteca.

Crema de zahar ars (cz22)   imagine reteta
Separat intr-o cratita se pun 6 linguri de zahar si se caramelizeaza la foc mic. Se rasuceste cratita cu grija astfel incat caramelul sa „tapeteze” peretii.
Crema de zahar ars (cz11)   imagine reteta
Se toarna cu grija amestecul de oua si lapte , se baga la cuptor la foc mic timp de aproximativ 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea, adica se inteapa crema cu o scobitoare si daca aceasta este curata inseamna ca crema este gata.
Crema de zahar ars (cz33)   imagine reteta
Se lasa sa se raceasca bine si se serveste alaturi de putin sirop .

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...
S-ar putea sa-ti placa:

35 comentarii la reteta Crema de zahar ars

  1. gabriela

    Nu am mai avut timp sa iti mai scriu, dar nici nu am uitat.Uite-ma acum la a doua incercare, dupa ce la prima s-au plans ceilalti ca mai vor, si nu mai aveam.E la cuptor.A iesit genial.Mai incercasem cand eram mai mica, dar tot asa, varianta „cartea de bucate”:P.Acum e mai simplu si chiar mai delicios!Esti ingerul nostru pazitor Amalia !!

    Raspunde
    • Amalia

      Gabriela, sotul meu e fan declarat crema de zahar ars , insa pentru ca are in compozitie destul de multe oua incerc sa nu o fac asa de des. Sper sa gasesti si alte retete pe gustul tau. Multumesc pentru aprecieri si spor la gatit!

      Raspunde
  2. cata

    am facut crema aseara.a iesit perfect,doar ca am copt-o vreo 2 ore,la cuptorul meu electric.si focul la mediu.in alte retete am vazut timpul dat de vreo 1.30 ore,cred ca conteaza cuptorul.am sa fac si tortul crema de zahar ars,dar cu mere coapte.am mancat o data si e super bun.

    Raspunde
    • Amalia

      Cunosc reteta cu mere coapte este delicioasa , tot mi-am propus sa o incerc si eu !

      Raspunde
  3. Amalia

    E la cuptor…minunea caramelizata.
    Multumesc Amaliei pentru reteta!
    Felicitari pentru talentul de a bucatari si de a darui si altora secretele proprii.

    Raspunde
    • Amalia

      De la Amalia pentru Amalia :) : multumesc pentru aprecieri :)

      Raspunde
  4. celina

    Nu am facut niciodata crema de zahar ars, dar ma cam tenteaza si as vrea sa stiu la sfarsit cu ce fel de sirop se serveste?daca ma poti ajuta Amalia:))

    Raspunde
    • Amalia

      Pai deobicei cu siropul lasat de crema in oala :)…dar merge si cu sirop de ciocolata.

      Raspunde
  5. Mada

    La sfarsit cum o scot din tava?

    Raspunde
    • Amalia

      Eu nu am scos-o dar pori sa o rastorni calduta pe un platou, sa lasi pana se raceste si apoi ridici tava.

      Raspunde
  6. maier bianca

    cu ce pot inlocui amidonul…???aici in strainatate nu se gaseste,sau cel putin eu nu am vazut niciunde:))mss!!

    Raspunde
    • Amalia

      Cu faina alba de grau :).

      Raspunde
  7. Aurica

    o reteta usoara si stiuta de majoritatea, a iesit superb si are o culoare frumoasa asa cum ar trebuie, deja mi-a facut pofta :D

    Raspunde
  8. Elena

    Fain felul tau de preparare! Succes!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>