Sufleu de conopida

 

Suna pretentios dar e foarte  gustos . E si o melodie dar alte versuri :)). Daca l-am incercat si eu inseamna ca e accesibil :). Desigur, sper sa nu citeasca reteta vreun bucatar ca poate rade de mine, dar asa l-am facut, asa l-am pozat , asa il postez.

Ingrediente pentru reteta de sufleu de conopida

  • 1 conopida aprox 600 g
  • 3 oua
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri de faina
  • 60 g unt
  • 200 g branza rasa (cas, cascaval)
  • putin pesmet, sare

Cum se face sufleul de conopida?

Desfacem conopida buchetele mai mici si le fierbem in apa cu sare ( puneti mai multa sare, conopida absoarbe multa) . Lasam sa se raceasca si preparam sosul .

Incingem untul, adaugam faina si amestecam energic. Adaugam putin cate putin lapte , amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Eu am pus si putina vegeta (scuuze) puteti pune sare si putina nucsoara. Focul trebuie sa fie la minim.

Adaugam branza rasa si amestecam .

Lasam sa se raceasca si apoi adaugam galbenusurile pe rand amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma tare si amestecam usor peste cap ca si la blatul de prajitura.

Ungem un vas cu unt, apoi il tapetam cu pesmet si punem buchetelele de conopida. Punem sosul peste conopida

si bagam la cuptor la foc mic timp de aproximativ 30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Nu deschidem ușa cuptorului in timpul coacerii pentru că ssufleul se poate lasa.

Servim fierbinte.

Reteta o am dintr-o carte de bucate de Didi Balmez.

Poze cu reteta incercata

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


18 comentarii la „Sufleu de conopida”

  1. Amalia, nu stiu cum sa iti dau un premiu pentru tot ceeea ce faci, ca sunt la inceput cu blogul meu sa mai stiu sa pun si premii, dar cu siguranta voi face aceasta reteta, nu am mai facut-o de ceva vreme, iti multumesc pentru ca mi-ai adus aminte de ea si mai ales de gustul eu yammmy.
    Felicitari in tot ceea ce faci, te pup

  2. nu cred ca vreu-un bucatar ar rade de tine…ai urmat pasii de baza in arta de a face un souffle si ti-a iesit exceptional. Felicitari!

  3. Buna Amalia
    Sunt o frecventa vizitatoare a blogului tau cam de 1 an si ceva. Nu pot sa-ti spun cu cata incantare fac retetele tale pt. ca sunt foarte gustoase si rapide. Esti pe gustul meu (si eu tot in capricorn sunt). Te pup si iti multumesc pt acest sufleu delicios pe care o sa-l incerc cred cu brocoli.

  4. amaaaaa…..chiar ma gandeam cum sa fac sufleul ca nu-mi prea placea cum il faceam…..si l-am facut dupa reteta aceasta.DEmential!!!!!!!!!!!!!!!!! te pup.

    1. Are rost sa-ti scriu ca in cel incercat ultima oara in loc de nucsoara am pus curry in sosul bechamel? Nu, dar tocmai ti-am scris :)) Sa nu incerci varianta asta :)). Pup si eu!

  5. Am facut sufleul dupa reteta ta deja de multe ori si am vrut sa iti multumesc, pentru ca de fiecare data iese gustos si arătos si impresionez musafirii. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.