Imi plac salatele! Oricand si la orice ora :). Reteta de mai jos este una din preferatele mele si ale familiei, pentru ca la toti ne plac legumele, mai ales atunci cand apar pe piata si sunt atat de dulci si fragede.
Bineinteles ca la noi nu se poate fara carne asa ca daca doriti puteti sa o serviti alaturi de un peste sau orice alta carne la gratar. Eu am mancat-o imediat de cum am pregatit-o si mi-a placut tare mult. Ramane de vazut daca o sa va placa si voua :).
Ingrediente pentru 4 portii:
- 500g cartofi noi mai mici ( rosii si galbeni sa arate bine in farfurie )
- 300g morcovi
- 300g mazare
- 1 legatura de ceapa verde
Pentru sos:
- sucul de la o lamaie
- 1 lingura de miere
- 6 linguri ulei de masline
- 2 linguri seminte de susan
- 1 lingurita de mustar
- 2 linguri cozi de ceapa taiate marunt
- sare, piper
1. Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert. Eu am avut cartofi mai mari dar daca gasiti folositi din aceia mici.
2. Morcovii ii spalam bine, ii taiem bucati si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Timpul de fierbere difera in functie de cat sunt de fragezi. Eu i-am fiert 10 minute. Cand sunt aproape fierti adaugam mazarea si mai fierbem 5 minute. Apoi adaugam ceapa verde taiata in jumatate pe lung si mai fierbem 1 minut.
3. Strecuram legumele, cartofii ii taiem sferturi sau jumatati depinde cat sunt de mari si preparam sosul.
4. Intr-o craticioara punem toate ingredientele pentru sos si lasam sa fiarba 1-2 minute. Adaugam sare si piper, amestecam si turnam peste legume. Amestecam usor cu grija sa nu se rupa legumele si servim.
Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com cu mici modificari.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
O minunatie,cu siguranta!