Salata de cus cus cu legume

Salata de cus cus cu legume

Pentru mine o salata buna face cat doua fripturi in sange, pentru sotul meu o friptura in sange face cat zece salate. Ca sa echilibrez balanta si sa aduc zen-ul in familie ma impart intre preferintele lui si ale mele :). Este usor daca iti place sa gatesti, asa ca in privinta asta nu am probleme. Consum de ani buni salate, pentru ca imi plac si pentru ca se fac rapid, nu am timp intotdeauna de gatit mai ales la cina cand sunt deja destul de obosita. Sunt convinsa ca si voi cunoasteti sentimentul si ca deja ati experimentat o multime de retete, adecvate sezonului, bugetului si bineinteles timpului disponibil.Ce-am constatat eu, de mult timp este ca desi salatele de cruditati sunt foarte bune totusi nu tin de foame daca nu mai  pui in ele si ceva mai consistent gen crutoane, paste sau carne la gratar.

Salata cu cus cus si legume o puteti face si servi oricand, daca aveti timp faceti o cantitate mai mare, o depozitati la frigider si o mancati a doua zi la servici sau la cina. Sigur o sa va placa pentru ca este o varianta greceasca a celebrei salate tabbouleh; aromata, usor acrisoara si foarte fresh.

Ingrediente ( 1 persoana):

  • 50g cus cus
  • 4-5 rosii cherry
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1 catravete mic
  • 5-6 masline negre sau kalamata
  • 100g branza feta
  • 1/4 lingurita chimen
  • 1 lingurita busuioc verde tocat
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • putin chilli ca sa stim ca traim :)

Pentru inceput punem cus cus-ul intr-un bol si adaugam 50ml apa fierbinte. Acoperim cu un capac si lasam sa se umfle. Apoi adaugam o lingurita doua de ulei de masline si cu o furculita il „desfacem”usor.

Salata de cus cus cu legume 1

Va rog sa folositi cus cus nu paste scurte taiate la pret de doi bani care se gasesc sub numele de cus cus.

Rosiile le taiem felii, castravetele si ardeii ii taiem cubulete, la fel si branza feta.

Punem legumele peste cus cus, apoi adaugam semintele de chimen ( daca aveti timp va rog sa le zdrobiti), busuiocul tocat, putin ulei de masline, praful de chilli si sare. amestecam usor si apoi adaugam branza feta si maslinele, sucul de lamaie.

Salata de cus cus cu legume 2

Servim imediat sau mai tarziu, ambele variante sunt la fel de bune.

PS. Daca va intrebati de unde busuioc verde, va sfatuiesc sa cumparati din hypermarketuri ghivece cu plante aromatice pe care apoi sa le intretineti cu drag. Daca nu aveti de lucru si plantele sunt un hobby pentru voi atunci puteti sa semanati si voi seminte de diferite plante pe care sa le cultivati in timp.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.