Rulouri de pui cu bacon si branza: o reteta usoara care o puteti pregati oricand. Chiar daca vi se pare oarecum sofisticata, sa stiti ca nu e deloc, eu ma mir cum de nu am facut-o pana acum avand in vedere faptul ca am gatit o gramada de retete cu piept de pui.

Ingrediente pentru reteta de rulouri de piept de pui cu bacon
- 600g piept de pui (recomand file )
- 200g branza (mozarella, cas, cascaval , gouda )
- 300g bacon feliat subtire (aproximativ 20 de felii )
- 150g sunca sau salam afumat
- sare, piper
- putin ulei
Cum preparam reteta de rulouri din piept de pui cu branza si bacon?
1. Feliile de pui le batem usor cu ciocanul pentru snitele intre doua folii de plastic. Le condimentam cu sare si piper si le lasam deoparte.
Branza o dam pe razatoare, sunca o taiem bucatele. Eu am uitat sa cumpar sunca si am folosit salam crud uscat. Buna ideea, carnea a avut un gust usor afumat.
Rulam carnea si apoi invelim rulourile in felii de sunca. Nu le prindeti cu scobitori pentru ca nu se desfac.
Intr-o tigaie antiaderenta cu suprafa mai mare punem putin ulei, lasam sa se incinga si apoi rulourile. Le prajim usor pe toate partile pana se rumenesc.
2. Intr timp preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ungem o tava termorezistenta cu ulei, asezam rulourile (va puteti folosi de doua palete sau de un cleste special), bagam tava la cuptor si coacem timp de 20 de minute.
Daca rulorile nu sunt rumenite suficient puteti sa le mai lasati 5 minute.
Servim rulourile din piept de pui cu cartofi, legume, orez sau doar cu o salata. Noi le-am mancat alaturi de o garnitura de morcovi sotati in vin.

Reteta pentru garnitura de morcovi o gasiti aici.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Foarte gustos.