Tocanita de fudulii de curcan

Tocanita de fudulii de curcan 0

Cu fuduliile e simpla treaba; ne plac la nebunie sau numai gandul la ele ne ingrozeste. Eu fac parte din prima categorie asa ca zilele trecute cand sotul mi-a facut o surpriza placuta si anume o punga cu fudulii de curcan, m-am bucurat si m-am apucat de preparat o tocanita cu mamaliguta buna de sa te lingi pe degete. Fuduliile de curcan se prepara foarte usor si repede scriu reteta si va lamuriti :).

Ingrediente:

  • 1/2kg fudulii de curcan
  • cateva rosii cherry (optional)
  • 1 ceapa potrivita
  • 3-4 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 150ml bulion
  • sare, piper

1. Fuduliile le spalam bine cu apa rece apoi le oparim putin pentru a lucra mai usor cu ele ( nu se desfac in timpul prepararii ).

2. Intr-o cratita punem putin ulei sa se incinga apoi adaugam ceapa si usturoiul tocat, rosiile taiate in jumatate si lasam 3-4 minute. Adaugam fuduliile, amestecam usor, condimentam cu sare si piper, lasam 1 minut apoi adaugam vinul si bulionul. Lasam sa scada la foc mic cam 20 min.

Tocanita de fudulii de curcan 1Tocanita de fudulii de curcan 2Tocanita de fudulii de curcan 3Tocanita de fudulii de curcan 4

Servim cu mamaliguta. Sunt delicioase!

5 comentarii la „Tocanita de fudulii de curcan”

  1. Reteta in principiu este buna , preparatul iese gustos dar……
    Pentru o savoare si un gust deosebit si rafinat fuduliile de curcan su curata de pielite !!!!
    La sfarsitul prepararii se adauga cateva picaturi de coniac si se flambeaza putin !!!!
    Se serveste cu mamaliguta daŕ puteti adauga si putin patrunjel dupa preferinta !!!

  2. In principiu reteta este buna dar pentru un gust si o savoare deosebita fuduliile ar trebui curatate de pielite !!!
    Cu cateva minute inainte de a fi gata adaugati cateva picaturi de coniac si flambati putin !!!!
    Se serveste cu mamaliguta dar si cu putin patrunjel dupa preferintele fiecaruia !!!!
    In rest e OK !!! Pofta buna !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.