palmierii sunt niste prajiturele simpatice ce se prepara din aluat foietaj si zahar. Puteti sa adaugati si scortisoara (mie personal mi se pare excelenta alegerea) si veti obtine un desert simplu si bun. Reteta este extrem de simpla aveti nevoie de doar 3 ingrediente pentru a obtine niste prajiturele haioase.
Categorie: Preparate de post
Supă cremă de linte rosie
Supa crema de linte rosie este o supa de legume asemanatoare la gust cu cea de fasole, pe care o puteti personaliza dupa bunul plac adaugand condimente traditionale gen dafin, busuioc sau unele mai aromate cum ar fi curry, turmeric, ghimbir
Naut crocant
Nautul crocant poate fi un ingredient absolut delicios intr-o salata sau se poate consuma ca atare. Reteta dupa cum o sa vedeti este extrem de simpla si practica.
Mancare de linte cu orez
Mancarea de linte cu orez este un preparat gustos care il puteti servi ca fel principal garnisit cu patrunjel verde tocat.
Chec cu mere si fructe uscate
Checul cu mere si fructe uscate este foarte bun, dulce acrisor, genul de prajitura din care mananci o felie si te simti satul adica un dulce consistent.
Chili vegetarian
Chili vegetarian este o mancare delicioasa, picanta asa cum ii sta bine oricarui chili. Se prepara in maxim 30 de minute.
Tocăniță de cartofi rețeta simplă
Una dintre cele mai simple, practice și de ce să nu recunoaștem ieftine mâncăruri este tocănița de cartofi. Se prepară în maxim 20 de minute și o puteți adapta după preferințe.
Salata de cous cous cu rodie
Salata cu cous cous si rodie este o salata usoara si gutoasa, se prepara rapid in maxim 30 de minute si poate fi un pranz sau o cina delicioasa.
Supă cremă de morcovi cu ghimbir
Supa crema de morcov cu ghimbir este excelenta! Putin dulceaga cu o aroma si o nota picanta de la ghimbir. Se face foarte repede cam 30 de minute, plus ca ingredientele sunt putine si ieftine
Ardei umpluți cu orez, rețetă de post
Ardeii umpluți cu orez sunt o mâncare simplă și bună care nu necesită prea multe pregătiri doar trebuie să-i faceți la foc mic, cu răbdare… ies delicioși!
Legume caramelizate la cuptor
Legume caramelizate la cuptor este o reteta de sezon care te imbie cu aroma ei. Legumele sunt usor caramelizate, moi si impreuna cu parmezanul formeaza o combinatie pe care nu poti sa o refuzi.
Bruschette cu ciuperci
Bruschettele cu ciuperci sunt un preparat delicios care se face rapid si va poate salva intr-o situatie de gen musafiri neanutati sau o cina savuroasa in compania unei persoane dragi insotite si de un pahar de vin alb. Se pot consuma si ca aperitive la o petrecere sau pur si simplu de pofta asa cum le-am mancat eu intr-o dupa amiaza cand asteptam sa dospeasca un aluat de cozonac.
Supa crema de rosii cu paine
Cand te grabesti si iti este pofta de ceva cald, supele creme sunt o alternativa foarte buna si sanatoasa, se prepara rapid si daca aveti imaginatie puteti sa preparati multe variante.
Trei rețete de aperitive cu pate vegetal Inedit
Trei retete de aperitive cu pate vegetal Inedit care se realizeaza rapid cu doar cateva ingrediente.
Salata de vinete cu sos chermoula
Stiu ca suna ciudat denumirea acestui sos pentru cei care nu il cunosc, dar la o simpla cautare pe atotstiutorul google aflam despre el ca este un sos mai precis… [Continuă lectura]
Salata de cus cus cu legume
Salata cu cus cus si legume o puteti face si servi oricand, daca aveti timp faceti o cantitate mai mare, o depozitati la frigider si o mancati a doua zi la servici sau la cina. Sigur o sa va placa pentru ca este o varianta greceasca a celebrei salate tabbouleh; aromata, usor acrisoara si foarte fresh.
Mancare de linte rosie
Daca nu cunoateti lintea ar fi cazul sa o cumparati si sa o preparati. Stiu ca noi ardelenii suntem destul de rezervati la alimente de acest gen insa o data incercata o mancare daca ne place gata, o legam de suflet :).