Supă cremă de linte rosie

Am tot auzit de supa crema de linte ca este foarte gustoasa si plina de vitamine insa sincer nu am avut timp sa o incerc desi imi plac foarte mult supele creme. Am pe blog deja cateva retete  mai vechi sau mai noi, unele incercate doar o data, altele repetate cu succes dar stiti voi niciodata nu sunt prea multe asa ca zilele trecute am preparat aceasta supa crema si pot sa spun ca mi-a placut la maxim. Bineinteles am servit-o in stilul caracteristic familiei adica putin picanta si putin cu cateva bucatele de bacon prajit dar voi puteti sa le omiteti sau sa le inlocuiti cu altceva.

De nelipsit sunt si crutoanele care le puteti prepara dupa aceasta reteta , in caz ca nu le cumparati gata facute.

Supa crema de linte rosie este o supa de legume asemanatoare la gust cu cea de fasole, pe care o puteti personaliza dupa bunul plac adaugand condimente traditionale gen dafin, busuioc sau unele mai aromate cum ar fi curry, turmeric, ghimbir … depinde ce gust si aroma va tenteaza sa incercati. Reteta este foarte simpla, ca mai toate supele creme are la baza o supa de legume la care adaugam lintea apoi condimentele. Aveti grija cat timp le fierbeti, am citit retete in care scria ca se pun toate la fiert sau mai intai lintea si apoi legumele, gresit! Lintea rosie fierbe in aproximativ 15 minute, legumele in 30 de minute asadar se adauga pe rand ingredientele. In rest nimic deosebit, se prepara foarte repede, este ieftina si ies multe portii din doar 200g de linte. Si da ama les lintea rosie pentru ca fierbe cel mai repede, o folosesc destul de des la retete.

Supa cremă de linte rosie

Ingrediente 6-8 portii:

  • 200g de linte rosie
  • 50g unt sau ulei de masline
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa potrivita
  • 200ml rosii pasate
  • 2 catei de usturoi

Ca si condimente am folosit ; 2 frunze de dafin, piper, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/2 lingurita chimen, busuioc, ardei iute, sare

Bun, incepem cu legumele, le curatam si le taiem bucati mai mari oricum vor fi pasate. Incingem untul sau uleiul in oala in care o sa fierbem supa si calim putin legumele, nu uitati sa puneti si usturoiul. Puteti sa sariti peste etapa asta si sa le puneti direct la fiert dar faptul sunt calite le da un plus de gust.

Adaugati apa, pana cam cu 3 degete desupra lor ( frumoasa expresie) , putina sare si le lasati sa fiarba 20 de minute. Lintea o spalati in mai multe ape. Acum cu hidratatul e o chestie, eu stiu ca lintea rosie nu se hidrateaza deloc in apa, altii scriu ca se hidrateaza…pentru ca timpul ne permite pana fierb legumele e o puteti pune la hidratat in apa rece.

Dupa 20 de minute asa cum am scris adaugati lintea, rosiile pasate, condimentele si lasati sa fiarba la foc mic cu capac 15 minute. Apoi strecurati o parte din zeama, aruncati foile de dafin si mixati cu blenderul adaugand din cand in cand zeama pana ajungeti la consistenta dorita. Gustati si daca e cazul adaugati sare, piper proaspat macinat.

Serviti fierbinte cu crutoane.

Daca va place putin picanta adaugati cateva felii de ardei iute. Este excelenta!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.