Avocado este un fruct sănătos, asta o știm cu toții, rămâne să vedem cum se poate consuma, ca atare nu are un gust extraordinar de bun, se poate spune că nu are niciun gust chiar. Însă nu este nicio problemă, este un fruct versatil și cu el putem prepara atât rețete de desert cât și salate sau paste de diferite tipuri dulci sau sărate.
Rețeta de mai jos este una extrem de simplă, eu o prepar destul de des pentru copiii mei, la fel și pentru mine așa că v-o scriu și vouă, sper să o încercați pentru că este tare bună si simplu de făcut.
Ce este mai important la ea, ca dealtfel la toate rețetele cu avocado este să știți cum să alegeți un fruct copt, avocado se coace după ce a fost cules și își schimbă culoarede la verde , la verde închis sau negru. Un fruct copt este mai moale dar nu are pete de culoare inchisă, iar codița se desprinde ușor. Mai rar găsiți în comerț fructe de avocado coapte, însă ele se coc acasă , in bucătărie eventual le puneți în coșul cu fructe dar nu în frigider.
Haideți să vedem rețeta:
Ingrediente pentru o persoană
- 1 avocado
- 1/2 ardei kapia ( sunt mai aromați decât celelalte soiuri)
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță ulei de măsline
- puțin suc de lămâie
- sare și piper
- 3 lingurițe pătrunjel verde tocat
Avocado se taie în două, cu un cuțit scoatem sâmburele, iar cu o lingură desprindem pulpa. Coaja o folosim pe post de castronel așa că nu o aruncați :)
Zdrobim cu o furculiță pulpa de avocado, punem puțin suc de lămâie pe ea apoi adăugăm ardeiul tăiat cubulețe, usturoiul zdrobit, pătrunjelul verde, uleiul de măsline , sare și puțin piper proaspăt. Dacă vă place să mâncați picant puneți și puțin ardei iute tocat.
Amestecăm ușor și umplem cojile de la fruct cu compoziția preparată.
Servim imediat cu pâine prăjită sau felii de lipie.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]