Naut crocant

Naut crocant

Nautul crocant poate fi un ingredient pentru o salata sau se poate consuma ca atare ca si un snack, dar un snack sanatos de data asta. Eu am mers pe prima varianta si am decis sa-l prepar asa cum am citit pe diverse bloguri. Nu e mare filozofie sa stiti, il puteti prepara si voi se face foarte simplu si usor doar ca trebuie sa respectati cateva reguli de baza.

Naut crocant

Naut crocant

Ingrediente:

  • naut
  • sare, piper, boia dulce si iute
  • ulei de masline

Eu am folosit o conserva de naut de 400g pentru aceasta reteta.

Pentru inceput spalam nautul bine de apa din conserva, il scurgem si il uscam bine ajutandu-ne de niste servetele de hartie.

Preincalzim cuptorul la 200g Celsius.

Punem o hartie de copt in tava , apoi nautul uscat bine si condimentam cu putina sare, neaparat boia dulce, piper sau curry sau ce condimente va plac. Adaugam 1 lingurita de ulei de masline ( nu puneti mai mult altfel nu iese cum trebuie) si amestecam cu mainile usor.

Punem tava la cuptor si lasam 15-20 minute timp in care mai amestecam de doua ori. Nautul trebuie sa fie rumen si bineinteles crocant :)

Naut crocant

Lasam sa se raceasca si apoi il servim ca atare sau in salate.

Naut crocant

Mie mi-a placut mult sper sa va placa la fel de mult si voua!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.