Nautul crocant poate fi un ingredient pentru o salata sau se poate consuma ca atare ca si un snack, dar un snack sanatos de data asta. Eu am mers pe prima varianta si am decis sa-l prepar asa cum am citit pe diverse bloguri. Nu e mare filozofie sa stiti, il puteti prepara si voi se face foarte simplu si usor doar ca trebuie sa respectati cateva reguli de baza.
Naut crocant
Ingrediente:
- naut
- sare, piper, boia dulce si iute
- ulei de masline
Eu am folosit o conserva de naut de 400g pentru aceasta reteta.
Pentru inceput spalam nautul bine de apa din conserva, il scurgem si il uscam bine ajutandu-ne de niste servetele de hartie.
Preincalzim cuptorul la 200g Celsius.
Punem o hartie de copt in tava , apoi nautul uscat bine si condimentam cu putina sare, neaparat boia dulce, piper sau curry sau ce condimente va plac. Adaugam 1 lingurita de ulei de masline ( nu puneti mai mult altfel nu iese cum trebuie) si amestecam cu mainile usor.
Punem tava la cuptor si lasam 15-20 minute timp in care mai amestecam de doua ori. Nautul trebuie sa fie rumen si bineinteles crocant :)
Lasam sa se raceasca si apoi il servim ca atare sau in salate.
Mie mi-a placut mult sper sa va placa la fel de mult si voua!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]