Stir fry cu legume

stir-fry-cu-legume-amalia-1

Stir fry este o tehnica chinezeasca de gatit in care ingredientele sunt prajite la foc mare in ulei fierbinte in wok sau intr-un vas cu pereți inalti.

Puteti praji o multitudine de legume si intotdeauna se prajesc in ordinea in care se gatesc in timp mai mult pana la timp mai putin.

Asadar se incepe cu morcovii, ciupercile , porumbul, si apoi continuam cu mazare, ardei, broccoli. Daca faceti cantitati mai mici asa ca in reteta de mai jos se pot face toate odata.

Sosul se face din sos de soia, catei de usturoi (tocati), zahar brun, ulei de susan, supa de pui si amidon de porumb.

Puteti servi legumele cu susan si ceapa verde deasupra. Simplu, nu-i asa?

stir-fry-cu-legume-amalia-2

Sfaturi pentru prajit:

  • pentru a ajuta la gătirea legumelor în același ritm, asigurați-vă că le tăiați în bucăți similare și de dimensiuni mai mici.
  • puteti pastra legumele prăjite la frigider timp de 5 zile.
  • porumb pentru copii ( baby corn) se gaseste la raionul cu legume la conserva.
  • sosul se poate pregati si cu cateva zile inainte sau se poate congela

Cu ce se pot servi legumele prajite?

  • cu orez alb fiert, brun sau prajit, paste, noodles, spanac

Eu am folosit ce legume am avut prin frigider/camara/congelator, voi puteti adauga si altele ( proumb, castane de apa, ) sau o parte din ele, bine ar fi sa nu omiteti vreuna .

Va recomand acest stir fry cu legume pentru ca este usor, sanatos si se face in cateva minute.

stir-fry-cu-legume-amalia-3

Stir fry cu legume

Ingrediente pentru 2 portii mari ( daca serviti cu garnitura pot fi 4 portii):

2 linguri ulei de masline

  • 1/2 ardei rosu feliat
  • 1/2 ardei galben feliat
  • 150g mazare verde congelata
  • 1 morcov potrivit taiat felii subtiri
  • 1 conserva mica de ciuperci felii
  • 1 conserva mica de baby corn
  • cateva buchetele de broccoli

Pentru sos:

  • 4 linguri sos de soia
  • 1 lingura miere ( puteti pune zahar brun)
  • 150ml supa de pui ( am pus apa plus putin condiment)
  • 2 lingurite amidon alimentar de porumb
  • 2 catei de usturoi tocati

Incingem uleiul intr-un wok sau tigaie mai mare si adaugam morcovii, ardeii, mazarea, ciupercile, broccoli si porumbul mic (baby corn).

Le calim cateva minute la foc mare ( aproximativ 4-5 minute)

Intr-un bol amestecam sosul de soia, supa de pui, mierea, usturoiul tocat, amidonul.

Turnam amestecul peste legume si le fierbem pana cand sosul se ingroasa si scade putin.

Servim cu ceapa verde tocata deasupra si seminte de susan.

stir-fry-cu-legume-amalia-4

Noi am servit cu noodles.

stir-fry-cu-legume-amalia-5

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.