Prăjitură cu mac și jeleu de portocale

Prajitura asta este atat de buna ca nu va inchipuiti! Se face foarte usor si rapid, rog nu schimbati ingredientele si nu faceti alte combinatii, respectati cele scrise de mine si o sa vedeti ca rezultatul este unul de top.

Cand e vorba de prajituri cu mac eu spun da mereu , chiar daca trebuie macinat macul ( in cazul de fata se foloseste bobite ). Marea majoritate sunt prajituri traditionale si cand scriu asta ma gandesc la cea cu doua foi fragede si cu multa umplutura, o gasiti pe blog aici.

Prăjitura cu mac și jeleu de portocale este compusa dintr-un blat pufos cu mac si vanilie, o crema usoara cu mascarpone si un jeleu dulce acrisor din suc de portocale. Nimic mai bun va asigur!

Ce va recomand este sa folositi smantana pentru frisca vegetala, da cremei o alta tinuta, cred ca varianta de crema cu smantana naturala o sa fie un pic mai moale asa ca zic sa nu va riscati :).

Alte recomandari nu am totul merge usor, preparati blatul, apoi crema care se face la rece si la sfarsit deliciosul jeleu.

Prăjitură cu mac și jeleu de portocale

Ingrediente pentru o tava de 25x35cm:

  • 5 oua ( marimea M adica potrivite)
  • 150g zahar tos
  • 80ml ulei
  • 180g faina alba de tip 000
  • 100g mac
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 250g mascarpone
  • 200ml smantana pentru frisca
  • daca smantana este neindulcita adaugati 120g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru jeleu:

  • 500ml suc de portocale
  • 40g zahar
  • 40g amidon alimentar

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Mixam ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste si compozitia creste in volum.

Nu uitati, toate ingredientele trebuie sa fie la temeperatura camerei pentru a obtine un blat pufos.

Adaugati treptat uleiul si mixati usor.

Apoi adaugati esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si macul si amestecati usor peste cap cu o spatula pana obtineti un aluat usor curgator.

Turnati aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de 20 de minute.

Scoateti blatul, lasati sa se raceasca si il dezlipiti de hartia de copt.

Pentru crema puneti toate ingredientele in bolul mixerulul si mixati pana obtineti o crema pufoasa.

Intindeti crema peste blatul racit si bagati prajitura la rece.

Pentru jeleu amestecati intr-o oala mai mica ingredientele si puneti oala la foc mic, amestecand mereu pana ce compozitia se ingroasa ca o budinca.

Lasati sa se raceasca si caldut puneti jeleul este prajitura rece.

Atentie! Daca lasati sa se raceasca complet o sa-l intindeti foarte greu peste prajitura, asa ca fiti cu ochii pe el :)

Bagati prajitura la rece o ora si apoi o taiati felii cu un cutit trecut prin apa.

Este delicioasa!

Un filmuleț sa vedeți cum arată prăjitura când o tai

Reteta este preluata de pe un grup, nu stiu cui ii apartine.

Alte retete de prajituri cu mac  pe blogul meu:

Prajitura cu mac, cocos si crema de lamaie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac

Prăjitură cu cocos, mac și cremă de portocale

Aveti aici si poze primite de la cititoare cu reteta incercata

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Prăjitură cu mac și jeleu de portocale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.