Sigur ca da, intre atatea retete de cheesecake exista si aceasta. Cheesecake tiramisu este o minunatie de prajitura, cu blatul format din biscuiti si unt, o crema pufoasa cu branza ,mascarpone, frisca si piscoturi insiropate in cafea, nu de alta dar sa nu ne departam de clasicul tiramisu, un tiramisu musai sa contina piscoturi, altfel nu se mai numeste tiramisu :)
Sfaturi nu am sa va dau, reteta este una fara coacere, prima data preparati blatul din biscuiti , apoi crema si asamblati prajitura. La sfarsit desigur cateva moturi de crema si multa cacao pudrata deasupra.
Rog doar nu insistati prea mult cu inmuierea piscoturilor in cafea, sa-si pastreze textura atunci cand taiati prajitura.
Cheesecake tiramisu fara coacere
Ingrediente pentru o forma rotunda cu diametrul de 18cm:
Pentru baza :
- 150g biscuiti digestivi
- 80g unt topit
Pentru cremă:
- 250g branza dulce ( de preferat cu textura cremoasa )
- 250g mascarpone
- 300ml smantana dulce pentru frisca
- 180g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 10g gelatina granulata
Pentru insiropat:
- 250 ml apa calda
- 2 linguri cafea instant
sau 250ml cafea
Mai aveti nevoie de:
- 200g piscoturi
- cacao pudra
- 200ml frisca
Pentru inceput zdrobim biscuitii intr-un robot. Il punem intr-un bol si adaugam untul topit. Amestecam bine.
Punem un inel cu diametrul de 21 cm pe un platou si asezam amestecul de biscuiti in interior apasand bine cu o lingura.
Va recomand sa tapetati forma rotunda pe interior cu o folie transparenta pentru ca la sfarsit sa desprindeti prajitura mai usor.
Punem deoparte platoul cu baza de biscuiti, puteti sa-l bagati la frigider pana preparam crema.
Pentru crema de branza, puneti intr-un bol branza si mascarponele si batei putin pana s eomogenizeaza. Adaugati zaharul pudra si esenta de vanilie si amestecati usor. Puneti deoparte.
Daca folositi smantana vegetala indulcita folositi doar 60g zahar pudra.
Intr-un vas mixati smantana pentru frisca, nu pana se transforma in frisca, trebuie sa fie putin mai moale. Turnati frisca in amestecul de branza si amestecati usor doar pana se omogenizeaza.
Intr-o cana mai mica puneti 3 linguri de cafea si adaugati gelatina granule. Lasati sa se hidrateze. Puneti amestecul la microunde, il incalziti pana se dizolva gelatina.
O alta modalitate de a dizolva gelatina este sa hidratati gelatina in 3 linguri de cafea si apoi sa puneti amestecul pe baie de abur si sa amestecati pana se dizolva . Ideea este ca gelatina nu trebuie sa fiarba pentru ca isi pierde proprietatile.
Luati cateva lingurite din amestecul de branza si l adaugati in cel de gelatina apoi turnati tot amestecul de gelatina in cel de branza si amestecati pana se omogenizeaza bine.
Turnati jumatate din crema peste baza de biscuiti,
Peste crema puneti un strat de piscoturi trecute rapid prin cafea,
Peste piscoturi puneti cacao din belsug. Apoi puneti cealalta jumatate de crema.
Dati prajitura la rece cel putin 12 ore pentru a se intari, de preferat de seara pana dimineata.
A doua zi desprindeti usor inelul de metal si desfaceti folia de pe margini.
Turnati frisca intr-un pos si spritati deasupra cateva bile. Pudrati cu un strat generos de cacao.
Pastarti cheesecake-ul la frigider pana la servire.
Taiati cu un cutit ud.
Este absolut delicios!
Si un mic filmulet cu sectiunea
Reteta este preluata de pe elmundoeats.com cu mici modificari.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]