Pandispan 1


Eu stiu 4 retete de pandispan , mai bine zis 4 modalitati de a-l face cu aceleasi ingrediente. Iata prima pe lista, poate cea mai usoara :).

Ingrediente:
6 oua
6 linguri faina
6 linguri zahar tos
Pentru inceput , toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se separa galbenusurile de albusuri, apoi albusurile impreuna cu putina sare se bat spuma tare cu mixerul. Se adauga galbenusurile si zaharul si se bat la viteza maxima pana amestecul isi dubleaza volumul si obtinem o crema spumoasa. Lasam mixerul deoparte si lucram cu o lingura de lemn. Adaugam o lingura de faina si apoi amestecam invartind lingura „peste cap” pana se incorporeaza toata faina . Am incercat sa fotografiez cat mai explicit cum se face , sper sa va fie de ajutor. Pandispanul va fi foarte pufos datorita acestei tehnici. Procedam la fel si cu restul de faina , apoi punem blatul intr-o tava ( 33×22 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivitin cuptorul preincalzit, timp de 10 minute. Facem proba cu scobitoarea , adica infigem o scobitoare in el si daca iese curata inseamna ca blatul este copt. Rasturnam pandispanul pe un fund de lemn si dezlipim cu grija hartia de copt. Lasam sa se raceasca si apoi putem sa-l folosim ca baza pentru un tort sau prajitura, se poate consuma si ca atare eventual cu zahar pudra deasupra.

48 de comentarii la „Pandispan 1”

  1. am facut pandispan dupa reteta ta si a iesit ,, demential” . Faceam chec inainte dar de acum fac numai pandispan. :D

  2. amalia, te rog sa nu confunzi blatul de tort (ceea ce ai facut tu ) cu pandispanul.
    daca nu stii, nu da sfaturi gresite.
    in pandispan zaharul se topeste in 7 linguri de apa dupa care se incorporeaza in albusul de ou , iar la final se pune praf de copt.

    1. Florin daca nu ma insel reteta o am demult dintr-o carte de bucate mai veche si asa se numea… o sa ma informez si rescriu titlul daca am gresit.

  3. Am incercat de 2 ori…si nu mi-a iesit…pana la urma cred ca trebuie pus praf de copt… pt ca altfel…nu creste… si in 15 minute incepe deja sa se arda… sunt dezmagit… tare dezamaigt…

  4. L-am facut si eu, dar nu s-a dublat cantitatea dupa ce am pus galbenusurile si zaharul in spuma de albusuri. S-a inmuiat toata compozitia si a iesit lichida. Ouale au fost reci abia scoase din frigider…o fi din cauza asta? Sau poate nu am mixat suficient? Am un robot culinar cu f. multe viteze si am dat viteza aproape maxima.

    1. Eu zic ca din cauza oualelor si probabil nu ai mixat suficient, amestecul trebuie sa stea tare pe bratele mixerului, daca intorci castronul sa nu cada .

  5. sall eu acu , lam facut , o iesit super numi k am redus un ou am pus numi 5 oua si amadaugat si fructe e super .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.