Pandispan 1

Pandispan 1 (IMG 36499)   imagine reteta
Eu stiu 4 retete de pandispan , mai bine zis 4 modalitati de a-l face cu aceleasi ingrediente. Iata prima pe lista, poate cea mai usoara :).

Ingrediente:
6 oua
6 linguri faina
6 linguri zahar tos
Pentru inceput , toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se separa galbenusurile de albusuri, apoi albusurile impreuna cu putina sare se bat spuma tare cu mixerul. Se adauga galbenusurile si zaharul si se bat la viteza maxima pana amestecul isi dubleaza volumul si obtinem o crema spumoasa. Pandispan 1 (pandispan1)   imagine retetaLasam mixerul deoparte si lucram cu o lingura de lemn. Adaugam o lingura de faina si apoi amestecam invartind lingura „peste cap” pana se incorporeaza toata faina . Am incercat sa fotografiez cat mai explicit cum se face , sper sa va fie de ajutor. Pandispanul va fi foarte pufos datorita acestei tehnici. Pandispan 1 (pandispan22)   imagine retetaProcedam la fel si cu restul de faina , apoi punem blatul intr-o tava ( 33×22 cm) tapetata cu hartie de coptPandispan 1 (IMG 36399)   imagine reteta Pandispan 1 (IMG 36400)   imagine retetasi coacem la foc potrivitin cuptorul preincalzit, timp de 10 minute. Facem proba cu scobitoarea , adica infigem o scobitoare in el si daca iese curata inseamna ca blatul este copt.Pandispan 1 (IMG 36433)   imagine reteta Pandispan 1 (IMG 36411)   imagine retetaRasturnam pandispanul pe un fund de lemn Pandispan 1 (IMG 36455)   imagine retetasi dezlipim cu grija hartia de copt. Pandispan 1 (IMG 36477)   imagine retetaLasam sa se raceasca si apoi putem sa-l folosim ca baza pentru un tort sau prajitura, se poate consuma si ca atare eventual cu zahar pudra deasupra.
Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , .

44 comentarii la reteta Pandispan 1

  1. silvia

    am sa probez si eu multumesc ata e foarte aratoasa nu stiu cum va iesi a mea

    Raspunde
  2. amalia

    eu stiu ca se pun si 6 linguri de ulei.Gresesc cumva?

    Raspunde
    • Amalia

      Nu stiu daca gresesti, eu asa am reteta… daca ai pus si ulei si ti-a iesit inseamna ca merge si asa :).

      Raspunde
      • monica

        daca pui ulei ala se numeste in zona noastra,,chec..si se consuma fara altceva decat pudrat cu zahar.eu asa stiu.:)

        Raspunde
  3. mariana

    daca dublez cantitatea imi iese mai inalt?

    Raspunde
    • Amalia

      Da, dar daca vrei ceva inalt este reteta Blat de tort reteta de baza. Iasa foarte inalt in forma de 26 cm.

      Raspunde
  4. ana

    Daca nuam batut ouale mai ese ?

    Raspunde
  5. Otilia

    Daca nu am batut ouale mai ese ?

    Raspunde
  6. iulia

    am facut pandispan dupa reteta ta si a iesit ,, demential” . Faceam chec inainte dar de acum fac numai pandispan. :D

    Raspunde
    • Amalia

      E un pic mai usor decat checul :) si poti sa pui pe el tot felul… creme, frisca, dulceata ….

      Raspunde
  7. Viorel

    Mmmmmmm…arata delicios…
    Voi merge sa il incerc chiar acum….Va voi spune ce mi-a iesit!

    Raspunde
  8. florin

    amalia, te rog sa nu confunzi blatul de tort (ceea ce ai facut tu ) cu pandispanul.
    daca nu stii, nu da sfaturi gresite.
    in pandispan zaharul se topeste in 7 linguri de apa dupa care se incorporeaza in albusul de ou , iar la final se pune praf de copt.

    Raspunde
    • Amalia

      Florin daca nu ma insel reteta o am demult dintr-o carte de bucate mai veche si asa se numea… o sa ma informez si rescriu titlul daca am gresit.

      Raspunde
  9. Viorel

    Am incercat de 2 ori…si nu mi-a iesit…pana la urma cred ca trebuie pus praf de copt… pt ca altfel…nu creste… si in 15 minute incepe deja sa se arda… sunt dezmagit… tare dezamaigt…

    Raspunde
  10. Raluca

    L-am facut si eu, dar nu s-a dublat cantitatea dupa ce am pus galbenusurile si zaharul in spuma de albusuri. S-a inmuiat toata compozitia si a iesit lichida. Ouale au fost reci abia scoase din frigider…o fi din cauza asta? Sau poate nu am mixat suficient? Am un robot culinar cu f. multe viteze si am dat viteza aproape maxima.

    Raspunde
    • Amalia

      Eu zic ca din cauza oualelor si probabil nu ai mixat suficient, amestecul trebuie sa stea tare pe bratele mixerului, daca intorci castronul sa nu cada .

      Raspunde
  11. ionela

    amalia tu ce cuptor ai? electric sau pe gaz?

    Raspunde
    • Amalia

      Am avut pe gaz si acum electric.

      Raspunde
  12. vero

    Multumesc Amalia, mi-a iesit SUPER!!!!!!!!!!!!!! Am respectat intocmai reteta.

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag si la mai multe ( retete ) :).

      Raspunde
  13. titilisca ana maria

    sall eu acu , lam facut , o iesit super numi k am redus un ou am pus numi 5 oua si amadaugat si fructe e super .

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-a reusit!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>