Mâncare cu carne de vită, paste și mazăre

mancare-cu-carne-de-vita-amalia-1

Deobicei, asa cum stiti prea bine cred, gatesc mancaruri gustoase simple si accesibile, pana la urma majoritatea dintre voi cei care ma urmariti sunteti oameni ce traiesc la fel ca si mine , in iuresul vietii incercand sa faca fata la servici, copii si alte cele. O reteta usoara si gustoasa cum este aceasta mancare cu carne de vita, paste si mazare este un raspuns fericit la intrebarea „ce sa mai gatesc azi”? Va spun sincer ca si eu ma lovesc de multe ori de aceasta dilema, dar o rezolv rapid pentru ca idei am destule. Și nu e mai mare bucuria decat cea pe care o simt atunci cand vad fetele fericite ale copiilor si mesajele pe care mi le scrieti in public sau privat ca ati gasit cu ajutorul meu raspunsul la aceasta intrebare. Incepand cu vecinele cu care ma intalnesc pe autobuz, colegele de servici si continuand cu doamnele din magazinele de unde cumpar diverse produse . Sunt bucuroasa ca pot sa impartasesc retetele cu voi si sunt si mai fericita cand descopar o reteta noua care este foarte gustoasa si o impart cu voi.

Am ales sa prepar acest preparat pentru ca aveam niste carne de vita nu foarte multa cu care sincer m-am gandit sa prepar un fel de mancare asiatic dar pentru ca unuia dintre copii nu-i place mancarea asiatica, mai precis gustul sosului de soia am schimbat rapid optiunea si am incropit un fel d emancare absolut gustos cu ce-am avut prin frigider.

O sa vedeti ca daca il incercati va va place si voua. Timpul de preparare este undeva la 1,5 -2 ore pentru ca na, carne de vita romaneasca stiti si voi ca fierbe mai greu, eu acum am avut noroc sa fie fiarta intr-o ora, minune chiar dar ghinion ca am cumparat putina , de stiam luam mai multa.

Ca si paste am folosit niste paste unguresti foarte interesante par niste graunte de forma neregulata, nu stiu daca le gasiti prin magazine, dar puteti folosi paste scurte cat mai scurte gen gartene, daca nu merg si penne dar cele mini adica mai mici.

Si cam atat cu ce e de retinut, mazare am folosit congelata desigur daca aveti proaspata cu atat mai bine.

Mâncare cu carne de vită, paste și mazăre

Ingrediente 4 portii:

  • 700g carne de vita ( de preferat pulpa sau gasiti la caserole carne pentru gulas)
  • 300g paste scurte de tip cus cus sau gartene
  • 200g mazare
  • 1 ceapa potrivita
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia afumata
  • 2 cuburi concentrat de vita sau 400ml supa de vita
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline

Pentru inceput taiati carnea cubulete si o prajiti rapid in uleiul incins. Cand incepe sa se rumeneasca adaugati ceapa tocata marunt , ardeiul taiat cubulete mici si mai prajiti un minut. Adaugati boiaua, amestecati si apoi adaugati supa sau concetratul de vita si 400ml apa. Fierbeti la foc mic pana carnea este bine patrunsa adica fiarta. Daca apa scade prea mult mai adaugati inca 200ml .

Cand carnea este fiarta adaugati pastele. Proportia este la o cana de paste doua cani si jumatate de apa, eu asa am calculat la pastele care le-am folosit. Daca a mai ramas zeama in cratita sau tigaie atunci aproximati si luati-o si pe ea in calcul. Deci puneti pastele mai adaugati apa si lasati sa se faca cu capac la foc mic. Este important sa nu puneti prea multa apa dintr-o data. CAnd pastele sunt aproape fierte adaugati mazarea. Amestecati si lasati sa se faca la foc mic cu capac. La sfarsit adaugati cimbrul si piper proaspat. Gustati si daca e cazul condimentati cu sare.

Serviti ca atare.

mancare-cu-carne-de-vita-amalia-2

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.