Mancarea din carne de vită cu broccoli este un preparat absolut delicios, intr-un fel imi pare rau ca nu l-am descoperit pana acum dar pe de alta parte sunt bucuroasa ca am descoperit reteta si o pot incerca de acum incolo.
Este un mod de preparare foarte simplu a carnii de vita cu un usor iz asiatic, deoarece avem ca ingredient si sosul de soia care ii da un gust excelent carnii.
Pot sa spun ca dupa gulasul de vita este a doua reteta in top, ai mei au fost foarte incantati si le-a placut mult de tot. Deja s-a cerut bis :)
Puteti sa folositi broccoli proaspat sau congelat daca doriti. Si in plus aceasta mancare se poate congela, se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic la congelator timp de 2-4 luni. Spun asta pentru ca eu trebuie sa gatesc si pentru tata pe o perioada mai lunga de timp si atunci congelez preparatele ca sa-i ajunga mai mult timp.
Ca si carne recomand pulpa de vita, stiu e destul de scumpa eu am avut noroc sa gasesc o carne de lucru ( asa se numeste in magazin) adica bucati de carne in principiu pulpa.
La aceasta reteta se folosesc foarte putine ingrediente insa carnea iese foarte frageda o sa vedeti, chiar daca folositi carne de-a noastra de vita care fierbe in o mie de ani tot va fi frageda si buna.
Pentru garnitura recomand orez de preferinta basmati dar merge si cel cu bob lung. Daca nu sunteti prieteni cu orezul atunci poate va plac noodels. Daca nici nici, mergeti pe traditionale: mamaliguta sau cartofi piure.
Mâncare din carne de vită cu broccoli
Ingrediente 6 portii:
- 800 g carne de vita ( de preferat pulpa)
- 400ml supa de vita ( eu am folosit apa + 1 cub de concentrat de supa de vita)
- 125ml sos de soia
- 60 g zahar brun
- 3 catei de usturoi tocati
- 25g amidon
- 1 lingura ulei de susan ( puteti folosi si de masline)
- 500g broccoli
Pentru garnitura
- 200g orez basmati
Bun. Pentru inceput spalam carnea bine, o stergem cu prosoape de hartie si apoi o taiem fasii subtiri. O punem intr-o oala si adaugam sosul de soia, zaharul brun, uleiul si usturoiul.
Adaugam supa de vita sau apa si concentratul si o punem la fiert cu capac, al foc mare pana da in clocot apoi la foc mic pana cand carnea este fiarta, fix 1,5 ore in cazul meu.
Cand carnea este fiarta adaugam brocoli si-l lasam 3-4 minute cu capacul pus. Aveti grija sa nu-l gatiti in exces.Punem intr-un bol amidonul si adaugam putina apa rece. Amestecam si punem in oala amestecand mereu pana se ingroasa sosul.
Serviti cu orez fiert.
Pofta buna!
Reteta etse preluata de pe un site american cu mici modifcari.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
excelent bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo