Chiftele de carne cu legume

chiftele-de-carne-cu-legume-amalia-7

De o vreme  am descoperit minunata bucatarie turceasca si pot sa spun ca m-am indragostit de ea. Pe langa faptul ca retetele au multe legume, mi se pare absolut minunat faptul ca nu gatesc carne de porc pentru ca eu nu sunt o mare adepta a ei.

Reteta de mai jos am descoperit-o pe un grup cu retete de origina turca, se numeste Patates kebabı si de indata ce-am salvat-o am si incercat-o.  Este foarte buna, iar combinatia dintre carne si legume este una de succes. Reteta originala era cu carne de pui sau curcan dar eu am folosit carne de vita, sa stiti ca chiftelele nu au iesit deloc uscate, au fost zemoase si moi chiar daca am folosit carne de vita. Puteti folosi chiar o combinatie intre vita si pui e bine si asa.

Practic se formeaza o coronita de chiftele, felii de vinete iar in mijloc se pun ardei, usturoi si rosii.  Se mai adauga sos de rosii si cateva bucatele de unt. Singurul lucru de care va rog sa tineti cont este marimea chiftelelor, eu nu am stiut cat de mari trebuie sa fie si au mai ramas cateva care le-am pus pe mijloc.

Acest fel de mancare se poate servi cu orez sau bulgur, noi l-am servit cu orez.

chiftele-de-carne-cu-legume-amalia-8

Chiftele de carne cu legume

Ingrediente 6 portii:

  • 500g carne tocata de vita, pui sau curcan
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 ou
  • sare, piper
  • 1 vanata
  • 2-3 cartofi
  • 1 ardei verde
  • 2 ardei rosii
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml rosii pasate
  • aproximativ 100g unt

Pentru inceput curatam vanata de coaja si o taiem felii nu foarte subtiri pe care presaram sare si le lasam sa stea putin. Va sfatuiesc sa alegeti o vanata lunga si subtire ca forma dar daca nu gasiti atunci feliile trebuie taiate in doua ( asa am procedat eu ).

chiftele-de-carne-cu-legume-amalia-2

Pana stau vinetele, preparam chiftelele; amestecam carnea cu ouale, pesmetul si adaugam sare si piper. Formam chiftele mai amri pe care le asezam pe un platou.

chiftele-de-carne-cu-legume-amalia-3

Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Curatam cartofii de coaja sii ii taiem felii mai grosute.

Ardeii ii taiem cubulete la fel si rosiile. Usturoiul il curatam de coaja si il taiem felii.

Intr-o tava rotunda punem putin ulei si formam preparatul: pe margine punem o chiftea, o felie de cartof, o felie de vanata, si tot asa pana formam o coronita . Eu asa cum am scris mai sus, am facut chiftelele mai mici si au ramas câteva pe care le-am pus pe mijloc.

In mijloc punem ardeii, rosiile si usturoiul. Turnam rosiile pasate deasupra si din loc in loc punem bucatele de unt.

chiftele-de-carne-cu-legume-amalia-4

 

chiftele-de-carne-cu-legume-amalia-5

 

chiftele-de-carne-cu-legume-amalia-6

Acoperim tava cu o folie de aluminiu si bagam tava la cuptor timp de ora si un sfert (pentru ca vorbim de carne de vita romaneasca). Daca folositi carne de pui sunt suficiente 40 de minute.

Dupa 1.15 ore luam folia si mai lasam 20 de minute sa se prajeasca frumos deasupra.

chiftele-de-carne-cu-legume-amalia-9

 

Servim mancarea cu orez sau bulgur.

chiftele-de-carne-cu-legume-amalia-1

Este deosebit de buna, abia astept sa o incercati!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.