Pui in sos cremos cu spanac, rosii uscate si parmezan

Pui-in-sos-cremos-amalia-1

Cand e vorba de retete rapide cu carne de pui automat te gandesti la retete piept de pui, (cel putin asa ma gandesc eu) pentru ca  se gateste foarte usor. Pe blog am multe retete, una mai practica decat alta, nu mai scriu bune ca sa nu ma laud ( dar chiar sunt bune ) aceasta e un pic mai deosebita si va recomand sa o incercati mai ales ca are ca si ingredient smantana de gatit, parmezanul si rosiile uscate. Cu spanacul nu sunt 100% convinsa dar daca folositi spanc baby , succesul este garantat.

Puiul in sos cremos cu spanac, rosii uscate si parmezan este un preparat de origine italiana, ce se face in maxim 30 de minute si poate fi servit alaturi de paste sau orez . Carnea prajita este acompaniata de un sos cremos, legume iar cireasa de pe tort este nelipsitul parmezan ce nu lipseste niciodata din retetele de origine italiana.

Mai mult de atat nu va scriu decat ca poate cateva capere ar aduce un plus de gust dar nu e obligatoriu sa le folositi doar daca le aveti prin frigider. Eu am facut o cantitate mai mare pentru ca am avut 2 buc de piept de pui dar scriu reteta pentru 4 portii.

Pui-in-sos-cremos-amalia-3

Pui in sos cremos cu spanac, rosii uscate si parmezan

Ingrediente ( 4 portii) :

  • 600g de piept de pui file
  • 1 lingurita boia afumata ( nu o omiteti da o aroma delicioasa)
  • 1 lingura rosii uscate
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 mana baby spanac ( 100g )
  • 150ml lapte
  • 250ml smantana pentru gatit
  • 50g parmezan
  • sare, piper, oregano si cimbru uscat
  • ulei de masline

Mod de preparare pui in sos cremos cu spanac, rosii uscate si parmezan:

Pieptul de pui il taiem felii ca pentru snitel sau il puteti cumpara gata feliat.

Feliile le condimentam cu sare, piper, boia, cimbru, oregano si le prajim intr-o tigaie pana se rumenesc frumos pe o parte si pe alta.

Scoatem pieptul de pui pe o farfurie .

Ceapa si usturoiul le tocam marunt si le prajim putin, adaugam rosiile taiate fasii si spanacul. Amestecam din cand in cand pana scade zeama.  Facem focul mic si adaugam laptele, smantana pentru gatit. Cand incepe sa de in clocot oprim focul si adaugam parmezanul ras. Condimentam cu sare si piper.

Adaugam pieptul pe pui si amestecam usor. Lasam sa stea cateva minute si servim cu paste sau cu orez.

Pui-in-sos-cremos-amalia-2

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.