Aripioare lipicioase

Aripioare lipicioase

Da, aripioare lipicioase, probabil ca la auzul acestei denumiri va ganditi ca este vorba de o reteta foarte complicata. Ei bine nu, dragii mei, aripioarele lipicioase nu au niciun secret, se prepara foarte usor, se fac la cuptor apoi se trec printr-un sos si se mai lasa la cuptor cateva minute. Cam asta ar fi descrierea retetei in cateva cuvinte.

Cert este ca sunt foarte bune, si gustul il da acel sos. Eu am folosit dupa preferintele copiilor un sos dulce de chilli, dar exista si minunatul sos de barbeque sau alte tipuri de sosuri picante. In cel mai rau caz, repet, in cel mai rau caz, folositi ketch-up.

In rest, condimentele folosite sunt cele de baza, o tava, o hartie de copt si cam… 50 de minute de asteptare.

Aripioare lipicioase la cuptor

Aripioarele lipicioase sunt un preparat de gen fast food care este foarte indragit si care se consuma in numar de fara numar. Va scriu sincer ca spre deosebire de cele clasice facute in cuptor, mananci mult mai multe si expresia te lingi pe degete este cea mai potrivita pentru a le descrie.

Daca ati avut rabdare sa cititi scurta introducere va scriu si rețeta.

Ingrediente pentru reteta de aripioare lipicioase

  • 1 kg aripioare de pui
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1/4 lingurita piper alb
  • 2 linguri ulei de masline

Cum preparam aripioarele lipicioase?

Aripioarele le sectionam in trei daca le cumparati intregi, varfurile le puteti fierbe si supa sa o folositi la alt preparat gen supa crema sau pilaf.

Le spalam bine si le stergem cu un servet uscat de hartie.

Le punem intr-un bol si le condimentam cu condimentele trecute mai sus ( cantitatile sunt aproximative). Desigur in functie de gusturi puteti adauga curry, putin sos de sois, turmeric, fulgi de chilli.

Le amestecam bine astfel incat sa fie condimentate pe toate partile.

Incalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Punem aripioarele una langa alta pe o tava in care am pus hartie de copt si le coacem fara sa le intoarcem timp de 40 de minute.

Intr-un bol punem sosul (aproximativ 300 ml). Eu am folosit asa cum am spus un sos de chilli dulce, asta le place copiilor, dar puteti folosi orice sos rosu care va place.

Luam fiecare aripioara si o trecem prin sos apoi o punem inapoi in tava. Va ajutati de o scula de genul celei din poza, pentru ca aripioarele sunt foarte fierbinti.

Le coacem la 200 grade Celsius inca 4 minute.

Serviti aripioarele fierbinti cu cartofi prajiti si sos suplimentar.

Sunt mega-delicioase!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.