Tocană cu carne tocată de vită

Tocana cu carne tocata de vita este o varianta mai rapida a tocanei clasice de vita, un preparat reconfortant, absolut gustos, plin de arome!

Are in compozitie multe legume cum ar fi telina, morcovul, cartofii, mazarea si toate sunt imbogatite cu un amestec de ierburi care include rozmarin si cimbru, va asigur ca o sa va placa la nebunie aceasta bunatate!

Restul ingredientelor sunt cele uzuale, singurul mai deosebit este sosul Worcestershire, care ii da tocanei o aroma aparte. Se gaseste in majoritatea magazinelor si nu este scump, puteti achizitiona o sticluta care sa o pastrati in frigider.

Asa cum am scris in aceasta reteta se foloseste carne tocata de vita, se gateste mai repede si mai usor , aviz celor care ca si mine nu au timp de gatit :)

Cel mai important este vasul in care gatiti si anume e musai sa folositi o oala cu pereti grosi, pentru ca aceasta mancare se face la foc domol, recomand un vas de fonta/ oala olandeza sau un vas mai gros de inox.

tocana-cu-carne-tocata-de-vita-amalia-2

Tocana se serveste cu paine proaspata sau si mai bine felii de paine prajite la cuptor frecate cu putin usturoi, ioi ioi ce bunatate :)

Tocană cu carne tocată de vită

Ingrediente 6 porții:

  • 500g carne tocata de vita
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa potrivita tocata
  • 4 catei de usturoi tocati
  • 3 fire tije de telina adica apio tocate( nu am pus tije, am pus radacina 150g tiata cubulete)
  • 3 linguri de faina
  • 200ml pasta de tomate
  • 1 l supa de vita sau apa plus condiment
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 3 cartofi potriviti curatati si taiati cubulete
  • 4 morcovi potriviti curatati si taiati cubulete
  • 1 cana ( 200ml) mazare congelata
  • sare si piper

Incingeti uleiul intr-o oala si adaugati ceapa si telina taiata si caliti-le la foc potrivit timp de 5-7 minute.

Se adauga si usturoiul si se mai calesc inca 30 de secunde.

Adaugati carnea de vita in oala si lasati sa se rumeneasca amestecand mereu cu lingura pentru ca are tendinta sa ramana bucati. Eu folosesc o furculita cu care desfac carnea pe masura ce se face.

Cand carnea a inceput sa se rumeneasca ( aproximativ in 10 minute) adaugati faina si amestecati 1 minut.

Se adauga pasta de tomate.

Adaugati supa sau apa si condimentul, sosul Worchestershire, rozmarinul, cimbrul, morcovii. Se mareste focul pana ce tocana incepe sa fiarba si apoi se micsoreaza. Acoperiti oala cu un capac si lasati sa se faca amestecand din cand in cand pana ce morcovii sunt fierti. Adaugati cartofii si mazarea, condimentati cu sare si piper si mai lasati sa se faca la foc mic amstecand din cand in cand, 10 minute.

 

Daca sosul scade prea mult si mancarea are tendinta sa se prinda de fundul oalei mai adaugati supa ( eu am mai pus 200ml in plus).

Serviti tocana cu paine rustica sau felii de paine prajita.

tocana-cu-carne-tocata-de-vita-amalia-2

Puteti sa serviti alaturi si o salata verde.

Pofta buna!

Reteta este preluata de pe www.saltandlavender.com.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.