Macrou cu legume la cuptor


Nu stiu de ce aveam eu o idee fixa cu macroul , aceea ca nu-i bun , nu vroiam sa-l  cumpar si sa-l gatesc. Uite ca pana la urma am cumparat, l-am preparat si rezultatul a fost de exceptie. Reteta o am de pe un forum strain , dar am modificat-o ( acolo era cu merluciu).
Ingrendiente ( scriu reteta pentru 2 portii, eu am facut cantitate dubla)

2 buc macrou
1 praz
1 ceapa
1 morcov
1 patrunjel (radacina)
1 bucatica telina
1 lamaie
1/2 pahar de vin
sare, piper

Curatam macroul, ii taiem capul, il spalam bine in mai multe ape, il saram si il stropim cu suc de la 1/2 de lamaie.
Prazul si ceapa le taiem felii subtiri, restul legumelor le taiem cubulete. Punem intr-un vas de yena putin ulei ( puteti sa nu puneti deloc ) , apoi punem feliile de praz si ceapa iar deasupra legumele cubulete. Adaugam vinul si bagamin cuptorul preincalzit timp de 15 minute.

Scoatem vasul punem pestii deasupra, stoarcem si cealalta jumatate de lamaie , piperam si bagam din nou la cuptor timp de 20-25 min la foc mic.

Asa arata gata facuti.


Servim cu orez.

Se poate face cu orice tip de peste dar eu insist sa faceti cu macrou :), e foarte bun.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Macrou cu legume la cuptor”

  1. Desi imi place pestele tare mult, aveam aceeasi idee despre macrou ca si tine si evitam sa cumpar, pana ce mi-a gatit mama si mi-a demonstrat ca e foarte bun. Interesanta reteta. Promit sa o incerc, cu macrou desigur! :)

  2. Lavinia ce sa-i faci asa-i cu ideile preconcepute trebuie „demolate” :)). Chiar te rog sa-l incerci o sa vezi ca e tare bun asa.

  3. Salutare, Amalia! Multumesc mult de tot pentru postare. Am gatit-o asta seara si a iesit foarte gustos pestele! Extraordinar! Foarte rapid si gustos! Cu siguranta merita incercat!
    Cristina – Atena

  4. Am facut aceasta reteta de cel putin 10 ori. Eu adaug mereu in plus ardei si rosii pentru ca sunt legume dulci si adaug din abundenta lamaie (legumele dulci in contrast cu lamaia ii confera retetei un gust dulce-acrisor de nu te poti abtine :D), iar pestele il ung pe parcurs cu ulei de masline ca sa se rumeneasca mai bine. Si masa o servesc alaturi de un orez chinezesc (cu legume si oua) si un pahar de pinot noir (asta-i vinul meu preferat).
    Amalia sincere felicitari pentru reteta si multumiri ca ne-ai impartasit-o.
    Plus ca este pe langa o mancare deosebit de delicioasa si una foarte sanatoasa, iar consumul regulat de peste aduce mari beneficii organismului.

    1. Luchinano multumesc pentru idei, daca urmaresti site-ul o sa postez o alta reteta cu pastrav si legume, sper sa o incerci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.