Saramura de crap

Desi suntem ardeleni, ne place pestele :)), asa ca il prepar destul de des… nu am vreo reteta speciala, de la mama de la prieteni… de pe net :). Reteta asta o am de la un amic mai vechi, preparata in varianta cu imbunatatiri :).
Avem nevoie de :
1 crap de 1-1,5 kg
2 ardei ( unul rosu si unul verde)
2 rosii
1 ardei iute
2-3 catei de usturoi
250 ml suc de rosii
sare, piper
1 foaie de dafin ( optional)
Pestele se curata de solzi si de intestine ( nu-mi place deloc chestia asta, dar nu am incotro), se spala bine in mai multe ape si se taie bucati sau se lasa intreg. Se sareaza bine si se pune la copt pe gratarul de la aragaz. Dedesubt se pune o tava cu apa.

Intre timp punem pe foc o oala cu apa ( vreo 2,5l) , ardeii grasi, rosia , le taiem felii le prajim putin pe gril si apoi le punem in oala cu apa.

Mai adaugam ardeiul iute taiat felii, usturoiul tocat, sucul de rosii, piper si optional o foaie de dafin. Dupa ce pestele s-a prajit indeajuns il scoatem cu grija si il punem in oala.

Lasam sa stea cateva minute cu capacul pus si focul stins( sa se patrunda bine ) si apoi il servim bineinteles cu mamaliguta.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Saramura de crap”

  1. Sfat !!
    In apa se pot fierbe la inceput capul si coada de la peste ( aprox. 10 min ). Dupa ce au fiert , capul si coada se arunca si se pun legumele.

  2. reteta este fff buna dar puneti crapul pe gratar de carbuni!!!!!rezultatul este INCOMPARABIL….POFTA MARE(nu uitati un pahar de vin alb sec)

  3. multumesc pt postare. am cautat sa fc si eu saramura de crap si uite ca am gasit reteta ta postata si am facut saramura ånca o data multumesc a esit super nu ma asteptam sa iasa felicitari amalia.:-*:-)

  4. saramura, ca sa iasa adevarata, se coc legumele pe gratar, la fel si pestele. la aragaz este asa, mai mult sa iti satisfaci putin pofta, dar nu se poate compara cu saramura facuta „pe gratar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.