Macrou in folie la cuptor


Reteta e una improvizata care o aplic aproape la toti pestii… deci puteti incerca cu alt peste gen cod, merluciu, crap, hering, pastrav. 
Ingrendiente:
 3 buc macrou curatat
1 rosie
1 lamaie
50 g unt
sare,piper,putin cimbru
patrunjel verde

Se condimenteaza macroul si apoi se introduce in interiorul lui 2 felii de rosie si 1 de lamaie . Deasupra se pune putin unt , cimbru si un fir de patrunjel verde. Se inveleste in folie si se coace pe gratarul de la cuptor timp de 20 min.

Se scoate, se desface folia putin ( puteti sa o aranjati cat mai aspectuos, eu m-am grabit ) se stropeste cu putin suc de lamaie si cu sos de usutoroi. Servim cu cartofi,legume sau orez in cazul meu. 

5 comentarii la „Macrou in folie la cuptor”

  1. Am venit sa-ti multumesc pentru reteta de cartofi la cuptor cu malai.
    Am facut mai inainte si sunt foarte buni.
    Mi-era teama sa nu iasa prea crocanti, dar i-am tinut la cuptor fara sa-i rumenesc prea tare.

  2. Diana asa-i ca-s buni? au un gust dulceag de la malai …imi plac si mie tare mult… apropo, ti-am vizitat blogul cu decoratiuni foarte interesant :), te pup si iti urez o zi frumoasa!

  3. folia de aluminiu introdusa in cuptor este o adevarata bomba chimica pt om …aluminiu este volatil de la cca 60 grade Celsius …ca urmare prezinta un grad mare de risc …toxicitate foarte mare …exista hartie cerata , pergament si alte metode ….folia de aluminiu se foloseste la infasurarea capetelor de pulpe pt o mai usoara manevrare, pentru acoperirea mancarurilor calde sau nu …in nici un caz nu se coace in cuptor unde temperaturile depasesc 100 grade cind se gateste o mancare ! in rest super retete . foarte bun site !

  4. Maria uite ca asta nu o stiam… stiam ca aluminiul nu este sanatos dar cu folia…habar nu aveam. Iti multumesc mult pentru atentionare, ce zici ce ar trebui sa folosesc ? Ma refer din ce se gaseste in comert la noi.

  5. Buna ziua,

    Folia de aluminiu nu este nociva in cuptor, sub nici o forma! Punctul de topire al aluminiului este de 660,3 °C, iar cel de fierdere- caz in care ar deveni volatil este de 2518,9 °C !!!! – sursa "Wikipedia"

    Gatit placut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.