Fursecuri inimioara

Ultima reteta din cele 10, la care am folosit margarina Rama este o reteta de fursecuri care se potrivesc de minune cu o cana de lapte cald.

Ingrediente:

  • 125g margarina Rama
  • 250g faina
  • 12g drojdie
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar
  • ciocolata pentru glazurat sau zahar pudra

Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Punem intr-un bol faina adaugam drojdia , galbenusul de ou si laptele . Framantam bine pana obtinem o coca pe care o lasam sa creasca timp de o ora .

Apoi intindem o foaie ( presaram din cand in cand faina ) si decupam cu o forma inimioare.

Punem fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt si coacem timp de 15 minute la foc potrivit.

Le lasam in tava si separat topim putina ciocolata .

Spritam ciocolata deasupra ,

punem hartia de copt cu fursecurile la rece sa se intareasca ciocolata si apoi le scoatem cu grija pe o farfurie. Se pot da si prin zahar pudra. Din aceasta cantitate ies 2 tavi mari de fursecuri.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Fursecuri inimioara”

  1. Amalia, fursecurile astea sunt fragede sau se intaresc cand se racesc? Am tot urmarit blog-ul tau pt. o reteta de fursecuri fragede si nu stiu care sunt mai bune. Mersi pt. toate retetele postate aici, eu sunt in USA si mereu intru la tine pe blog cand imi este dor de o mancarica de acasa. Keep up the good work!!!
    Ramona

  2. Amalia, fursecurile astea sunt fragede sau se intaresc cand se racesc? Am tot cautat pe blog-ul tau o reteta de fursecuri fragede si nu stiu care o recomanzi tu. Blog-ul tau este super, detaliat si pozele arata mereu delicios. Mersi frumos pentru timpul dedicat acestui blog. Eu il apreciez pt. ca sunt in USA si ma bucur sa pot gasi asa retete bune toate pe un singur website.
    Cu drag,
    Ramona

  3. Ce dragute sunt <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
    Esti o zana! Si nu spun asta doar in legatura cu concursul Prajituria, esti tu asa … o zana a bucatariei mele :-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.