Fursecuri – reteta de baza

 Fursecuri   reteta de baza (fursecuri)   imagine reteta
Mi-am cumparat de vreo luna pistol pentru fursecuri si cum se apropie Craciunul m-am gandit sa probez cateva retete de fursecuri. Asta este prima, mi s-a parut destul de rapida ( asa si este) ii apartine Camilei de pe culinar, ocazie cu care ii si multumesc :)
 
Ingrediente pentru cca 35-40 fursecuri:
  • 300g faina,
  • 180g unt sau margarina,
  • 70g zahar,
  • 1ou,
  • 1 lingurita cu zahar vanilat,
  • o priza sare.

Fursecuri cu lamaie (astea le-am facut eu)

Reteta de baza plus coaja si zeama de la o lamiie.
Untul se amesteca cremos cu zaharul ( ar fi bine daca ati avea zahar pudra) apoi se adauga oul si treptat faina ,zaharul vanilat,sarea si se ompgenizeaza.
Fursecuri   reteta de baza (IMG 1419 resize 290x217)   imagine reteta
 
Se”impusca”direct pe tava de copt IN NICIUN CAZ NU SE UNGE TAVA !!! Va recomand sa lucrati rapid cu aluatul ca sa nu se inmoaie si sa-si piarda forma. Se coc 15-20 min la170-190 grade.

Fursecuri   reteta de baza (IMG 1422 resize 290x217)   imagine retetaFursecuri   reteta de baza (IMG 1424 resize 290x217)   imagine reteta

Fursecuri   reteta de baza (IMG 1425 resize)   imagine reteta

Fursecuri   reteta de baza (IMG 1427 resize)   imagine reteta

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , .
loading...

38 comentarii la reteta Fursecuri – reteta de baza

  1. Amalia

    Ei bine ca ai gasit pistol :). Trebuie sa fii atenta atunci cand "torni" fursecul , tubul d ela pistol trebuie sa fie perfec prependicular pe tava, apesi cu forta si gata, ridici dintr-o data ( fursecul face "priza" cu tava).Sa stii ca nici mie nu mi-a iesit din prima, apasam prea putin si ridicam cu grija sa nu-l rup. Apoi m-am enervat (sunt buni si nervii cateodata) si apasam cu forta, ridicam dintr-o data. Tu asa ai facut ?

    Raspunde
  2. Anonymous

    buna…am citit si eu reteta asta si as dori sa stiu dak pe tava nu se pune chiar nimic..nici macar hartie de copt?..mersi anticipat:) ioana

    Raspunde
  3. Amalia

    Ioana, nu se pune nimic deoarece fursecurile au suficienta grasime in ele .

    Raspunde
  4. naty, galati

    FOARTE BUNE RETETA ACUM AM FACUT SI EU SI AU IESIT CU APARATUL….PRIMA TAVA S-A LIPIT NU STIU DIN CE MOTIV…RESTUL SUPER OK…

    Raspunde
  5. Ayame

    De ce nu trebuie unsa tava?

    Raspunde
    • Amalia

      Pentru ca fursecurile au deja suficienta grasime .

      Raspunde
  6. Camelia

    Faimosul pistol de fursecuri … ce bine ca mi-ai amintit de el … il am „mostenire” de la mama mea, l-a cumparat la banca acum multi ani; chiar acum ma gandeam ca as vrea sa fac ceva fursecuri pe maine ca am ceva musafiri si sunt mutata la casa noua si nu aveam chiar nici o forma si stateam si ma gandeam ca ce imi trebuie mie sa fac fursecuri ca nici nu am cu ce sa le fac, asa ca … ms de idee, o sa le fac si eu maine … revin cu rezultatul :)

    Raspunde
    • Amalia

      Astept ! :)

      Raspunde
  7. Carmen

    De unde se poate achizitiona aparatul in Cluj?

    Raspunde
    • Amalia

      Cred ca din hypermarketuri, eu l-am cumparat din Kaufland … eventual la Cora sau Carrfour

      Raspunde
      • Angélica

        Amalia imi explici cum sa fac cu pistolul is asa de proasta ca nu-l stiu folosi il am de 10 ani am tot incercat dar nu reusesc sa imi ramana modelul se desprinde si as vrea sa fac si eu.
        Trimite-mi raspunsul pe facebook Angy Angelica. Multumesc.

        Raspunde
      • Jeanne

        Articles like this really grease the shafts of kneowedgl.

        Raspunde
  8. Daiana

    Amalia, de ce zici ca mai bine cu unt si nu cu margarina? Doar pt gust?
    Am facut ieri, cu margarina pt ca asta aveam in casa. :( N-a mers treaba deloc. La inceput a fost foarte moale aluatul, apoi cum am mai adaugat cate putina faina poate a devenit prea tare.
    Dar in nici o varianta fursecurile nu se desprindeau de matrita si nu ramaneau lipite de tava (am incercat pe folia teflonata si pe tava goala).

    Raspunde
    • Amalia

      Din cate stiu fursecurile ies mai fragede cu cat grasimea e mai concentrata…margarina nu e asa de grasa de aceea am indicat untul… eu zic sa incerci cu unt… sa stii ca si mie nu mi s-au desprins din prima de pistol dar apoi l-am asezat perfect perpendicular pe tava si asa au iesit super.

      Raspunde
  9. Ady

    Nu e bună de nimic

    Raspunde
    • Amalia

      Va referiri la reteta? Cred ca va inselati.

      Raspunde
  10. iulia

    Buna,

    Coca trebuie sa fie usor mai tare?cum se spumeaza untul?
    Ti-au iesit f frumos.
    multumesc
    iulia

    Raspunde
    • Amalia

      Un pic mai tare, iar untul l-am spumat cu mixerul.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>