Papanasi 2

Asa-i ca nu puteti sa-i refuzati ? La mine pe locul 2 dupa inghetata sunt papanasii … ii ador pur si simplu! Va prezint o alta reteta cu sanse sigure de reusita :).

Ingrediente ( pentru 5 bucati ):

  • 250g branza de vaci grasa
  • aprox. 100g faina
  • 1 ou mare
  • 1 pliczahar vaniliat
  • putina coaja rasa de lamaie
  • 1/2 linguriță de bicarbonat

Punem intr-un bol branza, plicul de zahar vaniliat, galbenusul de ou si coaja de lamaie. Frecam bine cu o lingura de lemn apoi adaugam albusul batut spuma. 3/4 din faina o amestecam cu bicarbonatul si o adaugam la amestecul de branza . Framantam usor cu degetele pana obtinem o coca potrivit de moale. Restul fainii o folosim la modelarea papanasilor.
Intindem o foaie groasa de 1 cm si cu un pahar mai mare decupam papanasii. Facem cu degetul o gaura in centru.
Din margini formam 5 bilute . Din compozitia de mai sus rezulta 5 papanasi mari si 5 bilute.
Ii prajim in ulei incins ( baie de ulei ) pana se rumenesc frumos.
Ii scoatem pe un servet absorbant,
apoi ii servim cu ce dorim; smantana , dulceata de visine , zahar pudra.
Nu va invit la o portie ca i-am mancat pe toti :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


35 de comentarii la „Papanasi 2”

  1. am facut si eu azi,au iesit super buni,ne plac la nebunie,.si eu am incercat multe retete de pe blogul tau,imi place mult sa gatesc de aici pt ca explici sa priceapa si cel mai nepriceput om.te pup amalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.