Rulada cu crema de ciocolata


Mie imi plac ruladele… de orice fel :). Si daca tot a fost urat sambata am facut 2 rulade cu crema de ciocolata. O reteta refacuta de data asta cu margarina Rama .

Ingrediente:

Rulada:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao de buna calitate
  • 1 lingurita ulei

Crema ( compozitia e pentru 2 rulade):

  • 250g margarina Rama
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 100g ciocolata amara
  • 2 picaturi esenta de rom

Pentru rulada mixam bine galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se topeste zaharul. Renuntam la mixer si adaugam treptat faina amestecata cu cacao. Amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia si adaugam albusurile batute spuma.

Coacem in tava mare de la aragaz ( tava tapetata cu hartie de copt) la foc potrivit timp de 3-4 minute.

Rasturnam foaia pe un prosop presarat cu zahar pudra si rulam usor.

Lasam sa se raceasca timp in care preparam crema :

Punem apa cu zaharul la foc mic si cand se topeste zaharul stingem focul, adaugam ciocolata si amestecam bine. Atentie , amestecul e destul de gros. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare.

Separat mixam putin margarina. Punem cate o lingura din amestecul de ciocolata si mixam.

Obtinem o crema deosebit de fina. La sfarsit adaugam esenta de rom.

Desfacem usor rulada, ungem cu 1/2 din crema , rulam si tinem la rece 1 ora.

Taiem felii cu un cutit inmuiat in apa calda.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


25 de comentarii la „Rulada cu crema de ciocolata”

  1. inca nu am incercat-o dar sigur o sa fie urmatoarea facuta de mine. crezi ca sa putea sa fac jumate de crema cu cioco alba si jumate cu cioco neagra?mersi de sfat…o saptamana extraordinara

  2. Buna,am o intrebare:se poate folosi unt sau alt fel de margarina?In loc de Rama?
    P.S. Ai retete foarte faine:)
    Am incercat cateva pana acuma si
    mi-au iesit:).
    Multumesc.
    Simona

  3. am incercat-o si pe aceasta de 2 ori. F buna si f usor de facut. important este ca toate ingredientele in special oul sa fie la temperatura camerei.
    pe prima am umplut-o cu crema de ciocolata iar pe a 2a simpla ( fara adaos cacao in pandispan) cu gem de caise. cred ca se poate umple si cu nutela simpla din comert la care poti sa adaugi eventual nuca sau cocos.
    oricum sint f multumita de reteta pentru care iti multumesc inca o data enorm.

    1. Cu placere, sa stii ca daca folosesti un gem aromat cea simpla este foarte buna … sper sa incerci si alte retete de dulciuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.