Friptura de pui

O reteta care are succes oricand. Cu cartofi prajiti si sos de iaurt cu usturoi sa fie festinul complet … Si nu uitati de bere :)

Ingrediente:

  • 1 pui grill
  • 1 lingura mustar
  • 1 lamaie
  • putin busuioc
  • 2 linguri ulei masline
  • cateva boabe piper
  • 2-3 frunze dafin
  • sare

Taiem puiul in 2 apoi spalam bien jumatatile si le stergem cu un prosop de hartie.

Intr-un bol mic amestecam mustarul, uleiul, sucul de lamaie, busuiocul .

Punem putin ulei intr-o tava si asezam jumatatile de pui cu fata in jos.Condimentam cu sare si le ungem cu amestecul de mai sus. Punem 100 ml apa frunzele de dafin si boabele de piper.

Acoperim cu o folie de aluminiu si coacem la foc potrivit ( 180 grade ) timp de 40 de minute.

Luam folia si mai lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos. Intre timp mai ungem din cand in cand cu sosul din tava.

Servim cu cartofi prajiti ( merge cel mai bine ) sau cu legume, orez.

Observatii:

Puteti pune si putin praf de chili in amestecul de mustarca sa fie mai picant.

Si observatie mie care am uitat o boaba de piper cand am fotografiat platoul :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Friptura de pui”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.