Mancare rapida de pui cu mazare

O mancare usoara si foarte gustoasa daca sunteti norocoase si aveti carne de pui de casa. Deschid o paranteza si va scriu ca deja am pierdut se pare firul retetelor postate, aceasta reteta se pare ca am publicat-o in 2008 putin modificata. Promit sa u se mai repete si data viitoare sa fiu mai atenta :).

Ingrediente:

  • 4 buc carne de pui
  • 450g mazare congelata sau la borcan
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura cu varf faina alba de grau
  • 200ml lapte
  • sare, putin ulei, marar verde

Carnea o spalam bine si o prajim pana se rumeneste in putin ulei. Adaugam boia-ua si mai lasam putin sa se prajeasca apoi completam cu apa pana carnea este acoperita complet. Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora ( daca e pui de casa , daca e cumparat din magazin aproximativ 30 de minute ). Cand carnea este aproape fiarta adaugam mazarea congelata dierct din punga si mai lasam cam 10-15 minute.

Separat amestecam faina cu laptele si turnam incetisor peste mazare amestecand mereu. Cand sosul se ingroasa condimentam cu sare, piper si marar verde tocat ( eu nu am avut marar asa ca nu am pus).

Servim.

Observatii:

Daca nu doriti sa faceti sosul cu faina, mancarea se poate servi fara sos sau puteti adauga 1 lingura pasta de rosii.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Mancare rapida de pui cu mazare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.