Mancare rapida de pui cu mazare

O mancare usoara si foarte gustoasa daca sunteti norocoase si aveti carne de pui de casa. Deschid o paranteza si va scriu ca deja am pierdut se pare firul retetelor postate, aceasta reteta se pare ca am publicat-o in 2008 putin modificata. Promit sa u se mai repete si data viitoare sa fiu mai atenta :).

Ingrediente:

  • 4 buc carne de pui
  • 450g mazare congelata sau la borcan
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura cu varf faina alba de grau
  • 200ml lapte
  • sare, putin ulei, marar verde

Carnea o spalam bine si o prajim pana se rumeneste in putin ulei. Adaugam boia-ua si mai lasam putin sa se prajeasca apoi completam cu apa pana carnea este acoperita complet. Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora ( daca e pui de casa , daca e cumparat din magazin aproximativ 30 de minute ). Cand carnea este aproape fiarta adaugam mazarea congelata dierct din punga si mai lasam cam 10-15 minute.

Separat amestecam faina cu laptele si turnam incetisor peste mazare amestecand mereu. Cand sosul se ingroasa condimentam cu sare, piper si marar verde tocat ( eu nu am avut marar asa ca nu am pus).

Servim.

Observatii:

Daca nu doriti sa faceti sosul cu faina, mancarea se poate servi fara sos sau puteti adauga 1 lingura pasta de rosii.

Un comentariu la „Mancare rapida de pui cu mazare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.