Pui cu ciuperci si smantana

 New_1_DSCF0085

Atunci cand va grabiti si bineinteles va este foame retetele simple sunt cele mai la indemana. O varianta ar fi aceasta mancare usoara cu carne de pui si ciuperci. Se face in aproximativ 20 de minute si daca mai preparati si o mamaliguta pe langa ea o sa mancati tare bine :).

Reteta se poate adapta in functie de ce carne folositi dar cel mai rapid se prepara cu carne de pui.

Ingrediente:

  • 1 buc piept de pui
  • 1 ceapa mica
  • 200g smantana
  • 400g ciuperci ( eu am folosit champignon brune erau la oferta )
  • sare, piper alb, ulei

Pieptul de pui il taiem fasii sau cubulete si il prajim in putin ulei sau unt. Adaugam ceapa tocata marunt, amestecam si adaugam ciupercile taiate felii.

Lasam sa se prajeasca putin si adaugam smantana. Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc mic. Dureaza cam 20 de minute. La sfarsit condimentam cu sare si piper.

Servim cu piure de cartofi sau mamaliguta.

Observatii: O alta varianta a acestei retete la fel de buna, ar fi sa preparati pieptul separat. Il condimentati cu sare, piper si il prajiti in putin ulei. Ciupercile le taiati felii si le caliti in putin ulei sau unt. Cand lichidul a scazut complet si incep sa se prajeasca adaugati 50 ml vin alb. Lasati sa se evapore si apoi condimentati cu sare si piper. Adaugati ciupercile la pieptul de pui gata facut si apoi adaugati sosul de smantana.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Pui cu ciuperci si smantana”

  1. puteti inlocui smantana cu frisca(bineinteles frisca pt gatit)si iti bati copii ce buna e(si sa stiti ca e chiar f mare diferenta de gust,nu o sa va vina sa credeti)Pofta buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Felicitări Amalia! Toate Rețetele Tale sunt simple si mega gustoase! Imi fac soțul fericit dupa Rețetele tale ! Felicitări !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.