French toast cu zmeură

french-toast-amalia-1

DIVIN  – atat pot sa va spun, acest preparat pe care l-am servit intr-o duminica de toamna la micul dejun! I-am spus french toast retetei pentru ca nu demult am avut o disputa intr-o postare pe pagina de facebook a blogului, legata de denumirea paine in ou, mi s-a spus ca de ce nu-i spun friganele , eu am ramas la denumirea pe care o stiu din copilarie. Totul depinde de zona, probabil stiti si voi ca unele preparate au denumiri diferite in anumite regiuni ale tarii. Si desigur fiecare este mandru de denumirea din zona respectiva :).

Dar sa revin la reteta de french toast cu zmeura. Dupa cum stiti mai ales cele care au copii, sunt mereu in cautare de retete noi de mic dejun , cat mai usor si rapid de preparat. Asa ca atunci cand am descoperit aceasta reteta am fost mai mult decat fericita. Se face chiar foarte usor, daca respectati pasii .

Ce inseamna de fapt french toast? Pai ce va scriam mai sus, paine toast, inmuiata in ou batut lapte si zahar si apoi prajita in tigaie. Si daca vorbim de un preparat frantuzesc feliile de paine se prajesc in unt. French toast cu zmeura este o reinterpretare a acestui delicios preparat, un sandvis cu crema de branza si zmeura pe care il inmuiem in ou si lapte si apoi il prajim.

french-toast-amalia-2

Singurul sfat de care trebuie sa tineti cont este sa folositi zmeura congelata ( sau alte fructe de padure afine de exemplu, pe care vreti sa le folositi) De ce? Pentru ca atunci cand le prajiti, se dezgheata usor si nu curg pe langa felii. Daca o sa folositi fructe proaspete o sa se inmoiae in timpul prajirii si o sa curga pe langa felii in tigaie.

Sandvisurile se servesc cu zahar pudra si zmeura si va spun ca sunt foarte foarte bune! In reteta original scria ca se pune deasupra lor cand se servesc si nutella dar am renuntat la ea, insa voi o puteti pune deasupra dar cu moderatie va rog :)

Dar mai bine sa va scriu reteta in speranta ca o sa-l incercati si voi.

French toast cu zmeură

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 8 felii de paine
  • 2  oua
  • 1 varf de cutit de sare
  • 100ml lapte
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 50-100g unt

Pentru umplutura de zmeura:

  • 200g zmeura congelata
  • 2 linguri crema de branza
  • 1 lingurita zahar

Pentru servit:

  • 20g zahar pudra
  • 60g nutella

french-toast-amalia-3

Zmeura congelata se pune intr-un mixer, adaugati crema de branza si zaharul si mixati usor pana se omogenizeaza. Eu am taiat-o felii intr-un bol, am pus branza si zaharul si am zdrobit -o bine cu furculita.

Ungeti 4 felii de paine toast cu acest amestec, puteti pune din belsug.

Apoi peste ele puneti celelalte felii de paine formand 4 sandvisuri.

Ouale le bateti cu putina sare, zahar, lapte si inmuiati sandvisurile in ele. Le lasati sa stea un minut doua sa se patrunda bine , timp in care pregatiti tigaia.

Incingeti o tigaie la foc mediu si apoi adaugati untul. Prajiti sandvisurile timp de  2 -3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos.

Scoateti pe farfurie si pudrati cu zahar si puneti putina nutella pe fiecare.

Le taiati in doua si le serviti.

 

Sunt delicioase!

Reteta este preluata de pe streetkitchen.hu

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „French toast cu zmeură”

  1. Am incercat ,le am facut ,aratau superb insa nu as mai manca vreodata .Sunt mancabile si atat ,la gust doamne fereste ,acre si scarboase .

    1. Imi pare rau ca nu va plac, mie nu mi s-au parut atat de acre precum spuneti…depinde de zmeura probabil dar si in compozitie si deasupra se pune zahar , asa ca nu vad de ce ar fi acre. Scarboase nici atat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.