Budincă cu cornuri și brânză dulce

budinca-cu-cornuri-si-branza-dulce-amalia-1

Doamne, budinca aceasta este atat de buna ca nu te poti opri din mancat! Am preparat-o din intamplare , aveam niste branza de vaci dulce si nu stiam ce sa fac cu ea asa ca m-am decis sa o integrez intr-o budinca dulce, aromata cu cornuri moi.

Va scriu de pe acum ca la aceasta reteta conteaza foarte mult ce cornuri folosim, musai sa fie din cele pufoase, pentru cele de varsta mea sau mai mult sunt cornurile care pe vremuri erau 25 de bani, cele de brutarie simple. Sau puteti folosi batoane dulci, cozonac simplu, paine pufoasa dar nu ceva cu textura dura sau paine veche. Budinca este absolut pufoasa, o bunatate !

Am pus deasupra fructe de padure congelate, desigur puteti pune fructe proaspete, indicate sunt cele de padure, afine, coacaze, zmeura. Insa puteti pune si alte fructe eu as incerca cu bucatele de mere, prune sau de ce nu banane.

Acum ca scriu imi amintesc ca am uitat sa pun deasupra putina scortisoara, voi va rog sa faceti asta si o sa vedeti ca gustul e divin.

Budinca cu cornuri și brânza dulce este un preparat ideal pentru mic dejun sau cină, atat pentru copii cat si pentru adulti, se face usor are in compozitie branza de vaci, oua, cornuri pufoase, lapte, zahar si arome.

Timpul de preparare este de 10 minute plus 20 de minute cat trebuie sa stea la cuptor, asadar nu va mai opreste nimic sa o incercati, musai sa vedeti cat de buna este!

budinca-cu-cornuri-si-branza-dulce-amalia-2

Ce tip de branza folosim?

Branza dulce de vaca ca prima optiune, nu conteaza cat este de grasa, o gasiti sub diferite ambalaje si firme.

Puteti folosi ricotta, bine scursa de zer

Urda este o foarte buna alegere, daca va place sau daca aveti copilasi care nu o mananca si doriti sa o integrati in diferite preparate.

Budincă cu cornuri și brânză dulce

Ingrediente pentru o tava 20x25cm:

  • 500g branza dulce de vaci ( urda, ricotta)
  • 5 oua
  • 400ml lapte
  • 4 cornuri proaspete ( 200g in total )
  • 70g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 50g unt
  • 200g fructe de padure

Mai aveti nevoie de zahar pudra pentru pus deasupra si scortisoara.

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180grade Celsius.

Cornurile le rupem in bucati de aproximativ 2cm si le asezam in tava.

Ouale si zaharul le batem usor cu un tel. Adaugam zaharul vaniliat si coaja rasa de lamaie.

Adaugam branza si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Apoi turnam laptele cald si amestecam.

Turnam amestecul peste cornuri si deasupra din loc in loc punem fructe de padure. Asa cum am scris eu am avut zmeura congelata ce am taiat- o asa inghetata bucatele.

Punem si bucatele de unt tot asa din loc in loc si bagam tava la cuptor timp de 25min pana budinca creste si se rumeneste usor.

Asa arata dupa 25 de minute de copt.

Scoatem budinca, o lasam putin sa se raceasca si presaram deasupra zahar pudra si scortisoara.

 

Servim calduta.

Nebunie!

Pont:

Puteti adauga in compozitia de oua si lapte, 100g stafide hidratate sau merisoare.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.