Bile energizante cu fulgi de ovaz si unt de arahide

Ce îmi place la bilele energizante cu ovăz este că mă ajută să evit gustările pline de zahăr nesănătoase. Plus că fulgii de ovăz sunt un ingredient sănătos care poate fi folosit într-o varietate de moduri.

Bilele energizante se prepară ușor, se pot lua la servici ca gustări sau le puteți pune la școală copiilor. Sunt o opțiune de gustari pe care sunt sigura ca toata lumea o va indragi.

Fibrele si proteinele ce le contin dau o senzatie de satietate asa ca le puteti prepara cu incredere.

Ca si ingrediente folosim:

Untul de arahide  – este recomandat sa-l folositi in varianta fara zahar, este putin mai scumpa ca cea cu zahar adaugat dar e cea mai sanatoasa. In aceasta reteta pe langa plusul de energie are rolul de „lipici ” adica uneste celelalte ingrediente.

Ca indulcitor puteti folosi sirop de artar sau miere. Este optional deoarece in reteta se folosesc si curmale care pe langa roulul de liant ofera si un gust dulce bilelor.

Optional puteti adauga seminte de chia care ofera beneficii nutritionale.

Scortisoara – aduce un plus de aroma

Bile energizante cu fulgi de ovaz si unt de arahide

Ingrediente:

  • 100g fulgi de ovaz
  • 50g unt de arahide
  • 4 curmale fara samburi
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura apa
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • fulgi de cocos pentru tavalit bilele

Se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana obtinem un amestec cremos. Daca este prea tare adaugati inca o lingura sau doua de apa.

Cu mana uda formam bile pe care le trecem prin nuca de cocos si le punem la rece.

Bilele se pastreaza la rece timp de 3-4 zile sau se pot congela.

Si acum la final cred ca ar fi trebuit sa le numesc bomboane parca suna mai bine :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.