Costita cum ii place sotului si legume dupa cum imi plac mie. Le-am combinat si a iesit o mancare tare buna, consistenta si nu prea grasa din cauza legumelor. Pot sa va spun ca legumele sunt din productie proprie ( adica a parintilor mei :)).
Ingrediente:
- 1,500kg costita de porc
- 1/2kg morcovi
- 4 cepe
- 1/2kg rosii
- 3-4 ardei
- un fir de cimbru
Taiem costita felii si o prajim intr-o lingura de untura.
O scoatem pe o farfurie, si adaugam legumele. Morcovii taiati felii, ceapa tocata marunt si ardeii cubulete. Amestecam si lasam sa se prajeasca putin. Adaugam carnea, completam cu apa, punem crenguta de cimbru si lasam sa fiarba acoperita cu capac.
Dupa jumatate de ora adaugam rosiile taiate ( eu am pus si rosii cherry, anul asta am avut din plin in gradina ).
Lasam sa se faca inca 10 minute si apoi sa scada 10 minute fara capac.
Noi am servit cu cartofi dar cred ca merge de minune cu mamaliguta si un pahar de vin rosu :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
f buna mancarica!