Chiar inainte de sarbatori am gasit creier proaspat de porc la o macelarie ( nu in Cluj) . Bineinteles ca nu m-am putut abtine sa nu cumpar si imediat cum am ajuns acasa l-am gatit. Prajit , cu mamaliguta si cu un pahar de vin :).
Mamcarea de creier de porc este delicioasa mai ales pentru gurmanzi si bineinteles face parte din categoroa de mancaruri „love it or hate it” :)
Ingrediente:
- 500g creier de porc
- 1 ceapa mai mare
- 1 lingura untura de porc
- sare, piper, putina verdeata
Spalam creierul bine in apa rece si-l curatam pe cât se poate de pielite. Apoi tocam ceapa marunt, o calim in untura si adaugam creierul. Amestecam usor deoarece este foarte fin si se zdrobeste imediat. lasam cateva minute ( se face foarte repede ) si la sfarsit condimentam cu sare si piper. Daca vreti sa fie „meniul complet” adaugati si doua oua batute bine peste el. Amestecati pana se fac si mancarea este mai mult decât gata :)
Servim cu mamaliguta si verdeata tocata deasupra.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Trebuie sa recunosc ca nu arata foarte estetic creierul acela..dar cand ma gandesc cum se topeste in gura..nu-i pot rezista! :D
Ai dreptate :).
Luci..stergele pe toate..asa nu te ingrasi..
piei Satana :))
Unde ai gasit totusi creier proaspat de porc. Eu caut de ceva vreme si in Cluj nu gasesc. Multumesc. Reteta suna foarte binea, iar mancarea arata si mai bine. Felicitari.
Nu in Cluj din pacate :(.