Aceste clatite sunt minunate! Se pot face foarte usor, practic pentru mine a fost o revolutionare a modului de preparat clatite pentru ca ordinea in care se adauga ingredientele este cu totul alta decat stiam eu. Reteta am gasit -o pe un cont de origine turca, personal ador preparatele lor, mi s-a parut foarte faina si simplu de preparat si sa stiti ca asa si este.
Clatitele cu feta si marar sunt un preparat ce poate fi servit atat la micul dejun sau cina alaturi de un pahar de iaurt , cat si ca aperitiv. Va atentionez din prima, musai sa faceti portie dubla, pentru ca sunt atat de bune incat nu te mai saturi mancandu-le!
Unitatea de masura este cana sau paharul de 200ml, o sa vedeti ca este foarte simplu, cu ea masurati ingredientele, nu trebuie sa le cantariti.
Eu am folosit feta dar voi puteti folosi orice branza asemanatoare, telemea de exemplu, doar sa aveti grija sa o sfaramati bine inainte de a o adauga in compozitite.
Una peste alta, abia astept sa le preparati , va spun sincer ca intr-o saptamana le-am facut de 3 ori, atat sunt de bune!
Clătite sărate cu feta și mărar
Ingrediente pentru 10 clatite:
Unitatea de masura este cana de 200ml
- 2 oua
- 1 cana lapte
- 1 cana apa minerala
- 1,5 cani faina alba de grau
- 150-200g feta
- 1 legatura mica de marar
- putin ulei pentru prajit
Cerneti faina intr-un bol, adaugati un praf de sare, laptele,apa minerala, amestecati rapid cu un tel , apoi ouale.
Amestecati si la sfarsit adaugati branza zdrobita bine si mararul tocat. Amestecati usor tot cu telulul si compozitia este gata.
Ungeti cu putin ulei o tigaie de clatite sau tigaia cu care faceti clatite de obicei si turnati cu polonicul aluatul in tigaie. Coaceti la foc potrivit clatitele pana se rumenesc frumos pe o parte si pe alta apoi le scoateti pe o farfurie.
Sfat: de fiecare data cand faceti o noua clatita, amestecati usor prin compozitie, branza are tendinta sa se lase la fundul bolului.
Taiati clatitele in jumatate si le rulati apoi le asezati pe un platou.
Ia uitați ce frumoase sunt
Serviti cu incredere!
Si reteta incercata de cititoare:
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
LE-AM INCERCAT IN DIMINEATA ACEASTA AU IESIT DEMENTIALE DOAR CA AM ADAUGAT PUTIN PROSCIUTO SI IN LOC DE FETA AM PUS BRANZA GRANA PADANA PT PASTE