Ador acest tip de mic dejun, asta e clar! Desi nu sunt un mare fan al untului de arahide, acest preparat mi-a placut mult. Se face rapid si usor si puteti folosi si alte fructe decat banane, desi aceasta este cea mai buna combinatie din punctul meu de vedere.
Nu aveti nevoie de multe ingrediente decat de felii de paine, unt de arahide, banane, oua.
Pentru cei care au o problema cu untul de arahide, il puteti inlocui cu crema de branza sau de ciocolata. Va asigur ca vor fi foarte bune si asa.
In rest doar buna dispozitie, o cafea sau un suc de fructe proaspete si micul dejun devine ceva minunat ce se poate prelungi pana la orele amiezii :) .
Dar haideti sa vedem reteta.
French toast cu unt de arahide și banane
Ingrediente 2 portii:
- 4 felii de paine recomand toast
- unt de arahide
- 1 banana
- 1 ou
- 2 linguri lapte
- 1 lingurita zahar
- 1/4 lingurita scortisoara
- 50g unt
- putina miere
Ungem feliile de paine cu unt de arahide . Pe o felie de paine unsa cu unt de arahide punem felii de banana apoi cealalta felie si apasam usor.
Batem oul intr-o farfurie adanca impreuna cu laptele, zaharul si scortisoara.
Topim untul intr-o tigaie antiaderenta.
Trecem sandvisul prin amestecul de ou batut si lapte pe o parte si pe alta si apoi il prajim in tigaie la foc potrivit pe o parte si pe alta pana se rumeneste frumos.
Scoatem sandvisul pe o farfurie, il taiem in doua.
Servim cu felii de banane deasupra si putina miere.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]