Ciuperci cu smantana


Ieri am cumparat la oferta ciuperci, smantana si am facut repede o tocanita cu mamaliga. Am facut de multe ori mancarea asta dar se pare ca inca nu am postat-o. Iata reteta:
Avem nevoie de :

1 ceapă mica alba
1 kg ciuperci Champignon
200 ml smantana
2 linguri faina de grau sau amidon din porumb ( va spun sincer ca eu folosesc amidon in loc de faina atat la sosuri cat si la creme, mi se pare mai bun la gust )

lapte
sare
putin ulei

Ciupercile se sterg cu o cârpă umedă (nu se spala) si se taie feliute.

Incingem uleiul int-o cratita incapatoare, ciupercile ocupa mult volum dar apoi scad la fel de mult ( ca si spanacul) adaugam ceapa tocata matunt, o calim putin si apoi adaugam ciupercile. Le lasam la foc mic amestecand din cand in cand pana scade zeama si incep sa se prajeasca.

Separat punem int-un bol faina adaugam smantana si 200 ml lapte. Adaugam peste ciuperci si amestecam continuu pana se ingroasa sosul.

Potrivim de sare si piper si servim calde cu mamaliguta si pătrunjel verde deasupra.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


36 de comentarii la „Ciuperci cu smantana”

  1. Amalia de cand am descoperit blog-ul acesta numai retete de aici pregatesc si sincera sa fiu sunt toate delicioase..azi am sa incerc cipercutele cu smantana..ms mut

  2. Foarte tare blogul….:) Acum am terminat si eu de facut ciupercile cu smantana……Este prima oara cand fac, sunt incepatoare in bucatarie dar mi-au iesit foarte gustoase. Noroc de blogul tau ca daca nu nu reuseam, e o reteta usoara iar rezultatul foarte gustos. Deacum stiu unde sa gasesc si alte retete. :*:*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.