Tocanita de cartofi


O mancarica rapida care se poate face si in post, am facut-o azi pentru ca nu am mai mancat demult.
Pentru o portie sanatoasa avem nevoie de:
3 cartofi potriviti ( din aceia cu coaja rosie)
1 ceapa mica
1/2 de ardei gras
1 frunza dafin
putina salvie (atentie salvia uscata este foarte aromata)
sare
piper
3 linguri ulei
1 lingurita faina/amidon
4 linguri lapte
Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt, iar ardeiul se taie tot cubulete.

Se pune ulei intr-o cratita, se caleste ceapa si ardeiul iar apoi se adauga cartofii. Amestecati mereu (altfel se prind de fundul cratitei) cam 1 minut, apoi adaugati 1 pahar de apa ( sau apa pana sunt pe 3/4 acoperiti). Se adauga frunza de dafin, sare si salvie.

Lasam sa fiarba cu capac la foc mic si cand sunt fierti separat amestecam faina cu laptele si apoi o turnam peste cartofi. Amestecam cu grija,lasam sa mai dea 2-3 clocote si apoi tragem cratita deoparte.

Daca tineti post inlocuiti laptele cu apa sau suc de rosii. Presaram piper si servim imediat .

Ar fi de preferat sa se manance in aceeasi zi deoarece a 2-a zi nu mai este asa de buna.

9 comentarii la „Tocanita de cartofi”

  1. acum e pe foc, abia astept. :D
    ma uitam la tocanita de inimi si pipote(care si ea e pe foc) si pe unde stau eu nu se gaseste mamaliga. sper sa mearga impreuna!

  2. iti raspund tot cu intarziere, scuzele mele.:)
    mi'a iesit foarte bine, spre marea mea surprindere si de atunci fac destul de des tocanita de'asta. am incercat sa adaug si niste ceapa si putin ardei gras, calite inainte, si merge foarte bine si asa, cu putin piper alb.
    incearca si spune'mi cum ti'a iesit, daca nu ai incercat deja.:P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.