O mancarica rapida care se poate face si in post, am facut-o azi pentru ca nu am mai mancat demult.
Pentru o portie sanatoasa avem nevoie de:
3 cartofi potriviti ( din aceia cu coaja rosie)
1 ceapa mica
1/2 de ardei gras
1 frunza dafin
putina salvie (atentie salvia uscata este foarte aromata)
sare
piper
3 linguri ulei
1 lingurita faina/amidon
4 linguri lapte
Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt, iar ardeiul se taie tot cubulete.
Se pune ulei intr-o cratita, se caleste ceapa si ardeiul iar apoi se adauga cartofii. Amestecati mereu (altfel se prind de fundul cratitei) cam 1 minut, apoi adaugati 1 pahar de apa ( sau apa pana sunt pe 3/4 acoperiti). Se adauga frunza de dafin, sare si salvie.
Lasam sa fiarba cu capac la foc mic si cand sunt fierti separat amestecam faina cu laptele si apoi o turnam peste cartofi. Amestecam cu grija,lasam sa mai dea 2-3 clocote si apoi tragem cratita deoparte.
Daca tineti post inlocuiti laptele cu apa sau suc de rosii. Presaram piper si servim imediat .
Ar fi de preferat sa se manance in aceeasi zi deoarece a 2-a zi nu mai este asa de buna.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
am facut asa ceva, cu 2 dovlecei tiati cubulete. rezultatul a fost delicios si fin.
Elena iti multumesc pentru idee :).
acum e pe foc, abia astept. :D
ma uitam la tocanita de inimi si pipote(care si ea e pe foc) si pe unde stau eu nu se gaseste mamaliga. sper sa mearga impreuna!
Shortzuletz vad cu intarziere ca nu ti-am raspuns :). Sa-mi scrii cum ti-a iesit.
iti raspund tot cu intarziere, scuzele mele.:)
mi'a iesit foarte bine, spre marea mea surprindere si de atunci fac destul de des tocanita de'asta. am incercat sa adaug si niste ceapa si putin ardei gras, calite inainte, si merge foarte bine si asa, cu putin piper alb.
incearca si spune'mi cum ti'a iesit, daca nu ai incercat deja.:P
Shortzuletz, buna buna cu ardei si ceapa si eu mai pun , depinde ce am prin frigider/camara :).
SAL EU SUNT ANCEPATOR DAR ACUMA E MANCAREA PE FOC SPER SA IASA CA AVOASTRA MS MULT
DAR EU AM ADOGAT SI 4 OASE AFUMATE SPER CA NU ARE NIMICA ASTEPT RASPUNS CEAU
Nu are nimic sper sa fie si ceva carnita pe oase :).
Doamne,cand am descoperit blogul tau nu stiam nici sa calesc o ceapă. Reteta asta a fost printre primele mele mâncăruri. Atat de buna ia iesit ncat si mama imi ceruse reteta. Intre timp abilitatile mele culinare au evoluat mult.Insa mancarica asta a ramas printre preferatele familiei. Multumim frumos ! Va îmbrățișez cu drag!
Acestea sunt cuvintele care imi place s ale aud si ma fac sa cred ca toata aceasta munca cu retetele nu e in zadar.