Mama gatea des chiftele marinate cand eram mai mica, pentru ca mie imi place sosul de rosii la nebunie. Nu le-am mai facut de cel putin un an, poate pentru ca deobicei nu prea fac chiftele, mai mult la sarbatori.
Chiftelele marinate sunt un preparat consistent, indragit atat de copii cat si de cei mari pentru gustul delicios al sosului. Eu le servesc impreuna cu piure de cartofi dar merg de minune si cu paste sau gnocchi. Se prepara foarte usor si uneori va poate scapa de chiftelele nemancate facute ca aperitiv :)
Reteta este simpla si practica.
Ingrediente pentru reteta de chiftele marinate
Ingrediente pentru chiftele:
- 1/2 kg carne tocata amestec
- 1 felie de paine veche inmuiata in apa si stoarsa sau 3 linguri de pesmet
- 2 oua
- patrunjel verde tocat
- 2 căței de usturoi tocat
- 1/2 ceapa mica tocata
- sare, piper
Ingrediente pentru sos:
- 400 ml bulion
- 1 lingura rasa de faina
- cimbru, o foaie de dafin
- sare, piper
- 1/2 linguriță zahăr
- apa
Cum preparam reteta de chiftele marinate?
Se amesteca compozitia pentru chiftele si se lasa la rece cateva ore.
Se formeaza cu mana uda chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte. Aveti grija ca focul sa nu fie prea tare deoarece se prajesc pe dinafara iar inauntru raman crude, deci prajiti-le la foc potrivit.
Pentru varianta sanatoasa recomand sa le prajiti la cuptor pe o foaie de copt timp de 40 minute la 180grade Celsius
Se scot pe o hartie absorbanta sa se scurga surplusul de ulei.
Separat se face sosul de rosii. Se incinge 2-3 linguri ulei , se adauga 1 lingură de făină , se amesteca pana aceasta se desface si apoi se adauga treptat bulionul (daca nu aveti bulion diluati o conserva mica de paste de tomate in 400ml apa).
Sau puteti folosi si rosii pasate, dar atentie musai sa fie de calitate.Pentru a reduce din aciditatea roșiilor adăugați 1/2 lingurita de zahăr.
Se amesteca bine până se îngroașă , apoi se adauga restul condimentelor si chiftelele.
Se mai pune putina apa (aproximativ 150 ml) si se lasa sa fiarba la foc mic 5-10 minute.
Chiftelutele marinate se servesc numai cu piure de cartofi dar cred ca merg de minune si cu paste fainoase.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Nici eu n-am mai facut de mult si mama le facea la fel.apetisante.
Roxana ar fi cazul sa le faci , sunt foarte bune !
Sunt foarte bune!!
Iti multu mult de reteta asta delicioasa :)))) . Imi era tare dor de ea,. A iesit delicios
fara usturoi la chiftele?
E optional :).
Eu pun chiftelele la cutor, evit cat pot de mult prajeala ; sunt bune si la cuptor, putin mai uscate dar mult mai sanatoase.