Chiftele marinate


Mama le gatea des  cand eram mai mica, pentru ca mie imi place sosul de rosii la nebunie. Nu le-am mai facut de cel putin un an, poate pentru ca deobicei nu prea fac chiftele, mai mult la sarbatori.

Ingrediente:

Pentru chiftele:

  • 1/2 kg carne tocata amestec
  • 1 felie de paine veche inmuiata in apa si stoarsa sau 3 linguri de pesmet
  • 2 oua
  • patrunjel verde tocat
  • 2 căței de usturoi tocat
  • 1/2 ceapa mica tocata
  • sare, piper

Pentru sos:

  • 300 ml bulion
  • 1 lingura rasa de faina
  • cimbru, o foaie de dafin
  • sare, piper
  • 1/2 linguriță zahăr
  • apa

Se amesteca compozitia pentru chiftele si se lasa la rece cateva ore.

Se formeaza cu mana uda chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte. Aveti grija ca focul sa nu fie prea tare deoarece se prajesc pe dinafara iar inauntru raman crude, deci prajiti-le la foc potrivit.

Se scot pe o hartie absorbanta sa se scurga surplusul de ulei.

Separat se face sosul de rosii. Se incinge 2-3 linguri ulei , se adauga 1 lingură de făină , se amesteca pana aceasta se desface si apoi se adauga treptat bulionul ( daca nu aveti bulion diluati o conserva mica de paste de tomate intr-o cana de apa). Pentru a reduce din aciditatea roșiilor adăugați puțin zahăr.

Se amesteca bine până se îngroașă , apoi se adauga restul condimentelor si chiftelele.
Se mai pune putina apa (aproximativ 150 ml) si se  lasa sa fiarba la foc mic cateva minute.

Se servesc numai cu piure de cartofi dar cred ca merg de minune si cu paste fainoase.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Chiftele marinate”

  1. Eu pun chiftelele la cutor, evit cat pot de mult prajeala ; sunt bune si la cuptor, putin mai uscate dar mult mai sanatoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.