Cheesecakes

Cheesecakes-amalia-1

Cred ca toti iubim preparatele cu branza dulce, probabil placinta cu branza dulce sau clatitele sunt cele mai populare, sa nu vorbim de mult mediatizatul cheesecake care se poate prepara in atatea variante  din care sunt sigura ca si voi aveti una preferata. Desigur de multe ori cumparam aceste produse pentru ca nu avem timp sa le preparam dar ce satisfactie avem cand le preparam acasa si ne ies foarte gustoase nu va inchipuiti.

Revenind la produsele cu branza dulce de vaci, am descoperit o reteta absolut gustoasa, un fel de pancakes cu multa branza, pe numele lor de prezentare cheesecakes. Se fac cu branza de vaci dar atentie nu cea cremoasa gen Philadelphia, cea obisnuita si originala care este putin mai zgrunturoasa. Ideea este sa fie cat mai grasa asa ca atunci cand o achizitionati sa fiti atenti la procentul de grasime care trebuie sa fie minim 25%. Bineinteles ca se pot face si cu branza mai slaba, eu le-am facut deja si in aceasta varianta. Si da, cred ca se pot face si cu ricotta, cu sigurnata vor fi foarte bune.

Mai am doua sfaturi inainte de a va scrie reteta: branza trebuie scursa bine de zer, eu am pus-o intr-o sita fina si am presat-o pana s-a scurs bine si sa nu puneti foarte mult zahar in compozitie, posibil ca clatitele sa se imprastie la prajire.

Cheesecakes-amalia-2

Asadar va invit sa preparati aceste delicioase pancakes, pardon cheesecakes :)

Cheesecakes

Ingrediente:

  • 250g branza de vaci minim 25% grasime
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 120g faina
  • putina sare

Asa cum am scris mai sus branza o strecuram si o stoarcem bine de zer. Adaugam oul, zaharul, zaharul vaniliat si un pic de sare. Amestecam bine apoi adaugam treptat faina si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Cheesecakes-amalia-3

Cu o lingura uda luam din compozitie o bucata pe care o punem pe masa presarata cu faina si formam mici cheesecakes ( cu diametrul de aproximativ 8cm). Le formam pe toate si apoi le prajim. Daca observati ca compozitia nu se leaga mai adaugati putina faina, cantitatea de faina depinde de tipul de branza folosit si de cat de bine este scursa de zer.

Cheesecakes-amalia-4

Cheesecakes-amalia-5

Cheesecakes-amalia-6

Inlaturam excesul de faina si punem cheesecake-urile la prajit in putin ulei incins intr-o tigaie acoperita cu un capac. Le intoarcem usor cu o paleta si le lasam sa se prajeasca si pe cealalta parte pana se rumenesc apoi le scoatem pe un servet absorbant.

Cheesecakes-amalia-7

Cheesecakes-amalia-8

Servim calde cu zahar pudra si smantana. Sunt delicioase!

Bineinteles ca la noi a fost si putina nutella ,altfel nu se putea :)

Cheesecakes-amalia-9

Reteta preluata de aici https://gotovim-doma.ru/

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.