Nu stiu de ce dar o mare parte din cunoscutii mei cand aud de dovlecel se gandesc la dovlecel pane, probabil este cea mai cunoscuta varianta de a prepara dovlecelul si cea mai indragita mai ales ca se serveste cu mujei de usturoi :)…se prea poate chiar sa fie asa pentru ca uite si eu daca stau bine sa ma gandesc desi am preparat o gramada de mancaruri cu dovlecel tot cei pane sunt pe primul loc, parca undeva la egalitate sunt pancakes-urile cu dovlecei si branza. Oricum mereu sunt in cautare de retete noi care sa le incerc si pot sa spun ca pana acum am gasit cateva care au fost pe placul meu si al familionului, pentru ca da ei sunt membrii importanti ai juriului.
Cred ca dovlecelul merge de minune cu brana, sunca si ouale asa ca o multime de retete sunt variatii ale acestei combinatii, zilele trecute am gasit pe blogul lui Jekin Caprik o reteta absolut minunata de tarta cu dovlecel, care se prepara foarte simplu si rapid, stiti voi ce inseamna asta, toate ingredientele se amesteca si se coc la cuptor.
Probabil era ideal sa o prepar cu faina integrala insa nu am avut asa ca am folosit faina de 550 , daca aveti folositi, daca nu, se poate prepara cu orice tip de faina chiar si cu fulgi de ovaz macinati. Precum scriu de multe ori, a avut mare succes, s-a mancat rapid toata, in seara cand am preparat-o.
Asadar fara dar si poate e musai sa o incercati la cina sau la mic dejun pentru ca e tare gustoasa!
Tarta cu dovlecel
Ingrediente 4-6 portii, forma rotunda de 26cm, forma dreptunghiulara 25×35 cm:
- 4 oua
- 300g dovlecel
- 2 cepe verzi sau o ceapa uscata mica
- 3 catei de usturoi
- 100g faina 550 ( se poate folosi faina integrala sau fulgi de ovaz zdrobiti)
- 1 lingurita praf de copt
- 100ml ulei
- 120g kaizer sau sunca
- 120g branza gouda
- sare, piper
- 1/4 lingurita chimen
- 3 lingurite susan ( optional)
Cuptorul se preincalzeste la 180grade Celsius.
Dovlecelul se spala bine si se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se strange bine in maini pentru a elimina excesul de apa. Branza se rade tot pe razatoarea cu gauri mari.
Baconul sau sunca se taie cubulete si se prajeste putin ( eu nu am prajit sunca).
Intr-un bol mai mare se pun ouale cu putina sare , se bat usor apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, deaspra se presara susan si se coace timp de aproximativ 30min, o sa vedeti ca se rumeneste frumos deasupra.
Lasam tarta sa se raceasca, apoi o taiem felii si o servim cu iaurt sau cu o salata.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Foarte buna! Multumesc pentru reteta!