Un cheesecake cu iz de sarbatori de iarna, are fix gustul si aroma prajiturilor de Craciun, l-am preparat weekendul trecut pentru ca mi-a fost dor de o prajitura cu branza. Mai multe nu va scriu decat ca le-a placut celor din familie si imprejurimi :).Se face rapid doar sa aveti grija la timpul si temperatura de coacere.
Ingrediente pentru o forma de 22cm:
Aluatul fraged:
- 130g faina alba 000
- 65g nuci macinate
- 65g zahar
- 115g unt rece
Crema:
- 450g crema de branza ( ideal ar fi Philadelphia dar se poate si ceva similar )
- 2 oua mari
- 2 linguri faina alba 000
- 120g miere
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
1. Preincalzim cuptorul la 160g C
2. Amestecam ingredientele si intindem o foaie cu care tapetam o forma rotunda de 22 cm. Coacem timp de 8 minute apoi scoatem si lasam sa se raceasca pana preparam crema.
3. Pentru crema mixam toate ingredientele, apoi umplem forma si coacem timp de 30 minute. Trebuie sa fie mai tare pe margini si in mijloc putin mai moale ( Eu am lasat din greseala 45 de minute ca asa am retinut si era sa o ard) Lasam ( atentie) sa se raceasca in cuptor si apoi tinem la rece cel putin 3 ore.
Decoram cu chipsuri de mere, zahar pudra sau/si scortisoara.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]