Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata 0

Pe o scara de la 1 la 10 aceste briose sunt de nota 11! Rar se intampla ca un dulce sa ma cucereasca din prima, mai ales cu ciocolata pentru ca eu nu sunt mare fan (dar de cand s-au nascut copiii vad ca am ajuns sa consum cantitati impresionante ), aceste briose au devenit preferatele mele fara doar si poate.

Le puteti servi ca atare,  sau cu crema sau cu glazura, o recomand cea de lamaie dulce acrisoara.

Se prepara usor si ies destul de multe, din ingredientele de mai jos ies aproximativ 15 – 18 bucăți mai mici și 12 buc mai mari.

Se pot face atat in varianta cu ciocolata cat si cu vanilie.

Brioșe cu ciocolată 

Ingrediente 12 buc mari:

  • 1 ou
  • 175 g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 90 ml ulei
  • 250ml lapte
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 100g ciocolata
  • esenta de rom

1. Cernem faina si cacao intr-un bol si adaugam praful de copt si ciocolata rasa (puteți sa adăugați ciocolata tăiată bucatele sau sa o omiteti) . Amestecam usor.

2. Mixam oul cu zaharul si zaharul vaniliat pana compozitia creste in volum si zaharul se topeste, apoi adaugam uleiul, laptele si putina esenta de rom.

3. Adaugam compozitia uscata ( cea de la punctul 1 ) peste cea de la punctul 2 si mixam usor pana se omogenizeaza.

4. Punem cu lingura aluat in forme de briose, umplem pana la jumatate ( eu am pus cam 3/4 dar au crescut foarte mult) si coacem la 180g Celsius timp de 25 min. Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea.

Briose de ciocolata 5

5. Cand sunt gata se scot se lasa sa se raceasca si se orneaza cu crema.

Puteti sa le ornati cu crema ganache asa cum am facut eu sau un amestec de mascarpone si frisca, mascarpone cu nutella sau o crema pe baza de unt.

Pentru crema am pus smantana de frisca intr-o craticioara la foc mic si cand s-a incalzit am adaugat ciocolata rupta bucatele. Am amestecat cu un tel pana s-a incorporat si apoi am lasat sa se raceasca cam 2 ore ( cu cat tineti mai mult la rece crema cu atat se mixeaza mai bine). Tineti minte ca este foarte important sa folositi ciocolata de calitate.

 

Am mixat si am mai adaugat putina esenta de rom.

Briose de ciocolata 9

riose de ciocolata 10

Aceasta este reteta de briose cu ciocolata savurate toate, va astept sa o incercati si sa-mi scrieti daca v-a placut :)

riose de ciocolata12

Pentru glazura de lămâie am pus intr – un bol 500g zahar pudră și am adaugat suc de lamaie până pasta a prins consistență atât cât sa picure din lingură. Trebuie sa aibă culoare alba și nu transparenta. Dacă doriți să o faceți colorată adăugați puțin colorant alimentar.

Poftă bună la brioșe!

Aceste brioșe se pot face și în varianta de vanilie.

Inlocuiti cacao și ciocolata cu 40g faina, și adăugați 1/2 linguriță coaja de lămâie și 1 linguriță esență de vanilie.

Aici în ambele variante

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.