Chec cu visine

 

Cel mai bun chec cu fructe pe care l-am mancat vreodata! Pentru ca este dulce-acrisor, pentru ca este usor umed dar nu uleios si nu ultimul rand pentru ca reteta este din categoria celor ieftine si bune :).

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 150g zahar
  • 100ml lapte
  • 100ml ulei
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 10g praf de copt ( in reteta scria un plic de praf de copt dar eu am pus mai putin )
  • 200g faina
  • 500g visine ( cirese, zmeura, caise )

1. Mixam ouale intregi cu un varf de cutit de sare, apoi adaugam zaharul si mixam bine pana acesta se topeste. Punem si uleiul, apoi laptele. Mutam mixerul pe o treapta mai mica si adaugam faina amestecata cu praful de copt.

2. Visinele spalate si curatate de samburi ( operatiunea asta o faceti prima data apoi va apucati de chec ) le amestecam cu zaharul vaniliat si 2 linguri de faina

3. Turnam aluatul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si deasupra punem visinele.

4. Coacem la 170g timp de 30-40min. Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea.

 Lasam sa se raceasca apoi scoatem checul din tava si-l pudram cu zahar. Eu am topit 100g ciocolata ( 2 iepurasi de la Pasti :)) si am turnat-o deasupra.

 Bineinteles ca nu am avut rabdare sa se raceasca bine si l-am si taiat… si nu m-am putut opri din mancat :)

Multumesc colegei Adriana pentru reteta :).

23 de comentarii la „Chec cu visine”

  1. De cand ai postat reteta il fac saptamanal, ba cu fructe prin el sau, simplu cu niste coaja de lamaie rasa (e numa bun dimineata cu un pahar de lapte rece) ! Multumim mult de reteta .

    Am si o intrebare, daca poti sa imi raspunzi, te rog … as dori sa imi iau un deshidrator de legume-fructe, poate ai tu, sau cunosti pe cineva care are, si poti sa imi dai mai multe sfaturi … As dori sa imi fac delikat de casa, sa imi usc pitoance (hribi) , struguri, verdeata, rosii … yumiii … ca ma tot gandesc ce bune ar fi iarna. Multumesc anticipat, si asteptam retete noi, in special ceva la borcan de pastrat pentru iarna, ca tot a inceput sezonul .

    1. Alina din pacate nu te pot ajuta cu deshidratorul. Nu am folosit si nici nu am idee unde se gaseste de cumparat :(. Te pup si ma bucur ca iti place checul :)

  2. ma chinui de foarte mult timp sa fac chec dar mi se lasa adesea… Imediat ce am inchis cuptorul, desi nu scot tavile (le las sa se raceasca singure in cuptor si apoi le scot) se lasa foarte multe pe interior…si cu fructele la fel, mai ales ca sunt umede si lasa putin aluatul nefacut..
    Ai vreo idee? :(

    1. Si temperatura cuptorului. Trebuie sa-l coci la foc potrivit 30-40 min. Si apoi pentru mai multa siguranta faci proba cu scobitoarea.

  3. Buna.Este necesar sa punem peste vissine cele 2 linguri de faina? eu , una nu as pune. Multumesc anticipat pentru raspuns.

  4. Am incercat reteta si a iesit absolut extraordinar. Exact gustul din copilarie, asa cum il facea mama :) Si un mare plus: se face atat de usor! Recomand tuturor gospodinelor.

  5. Buna,am o simpla intrebare pot sa fac acest delicios chec si cu prune?Procedez si cu infarinatul prunelor,multumesc frumos ptr raspuns. La revedere

  6. Si eu am incercat această rețetă de chec in seara asta. Doar ca eu am pus 300 grame de făină și visinele le-am dat prin făină. Eu am pus si un pic de cacao ca sa iasa marmorat. Foarte bun. Multumim pt rețetă.

  7. Am făcut azi exact după această rețetă doar a am pus dublul ingredientelor pentru a face 2 Tavi și a ieșit foarte gustos. Mulțumim pentru rețetă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.