Prajitura cu fructe si budinca

O prajitura pufoasa, cremoasa si putin crocanta deasupra. Puteti sa o incercati cu orice alt fruct de sezon.

Ingrediente pentru o tava de 20x30cm:

Baza:

  • 125g unt
  • 125g zahar
  • 3 oua
  • 200g faina
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 1/2 lingurita suc de lamaie
  • 5-6 piersici ( nectarine, caise, visine, cirese, mere, zmeura )

Umplutura:

  • 800ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5 linguri zahar

Partea crocanta:

  • 100g unt
  • 10 linguri faina
  • 5 linguri zahar

1. Fierbem budinca conform indicatiilor de pe ambalaj si o lasam sa se raceasca.

Fructele le taiem felii.

2. Mixam untul cu zaharul si zaharul vaniliat 5 minute. Adaugam pe rand ouale si mixam bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam ( dintr-o data )  la aluat amestecand tot cu mixerul dar la viteza mai mica. Punem si sucul de lamaie.

3. Punem aluatul in tava, apoi asezam feliile de fructe si deasupra turnam budinca.

4. Pentru partea crocanta amestecam toate ingredientele si le presaram deasupra ( sunt ca niste bulgarasi mai mici ).

5. Coacem la 160g timp de 50 min.

Eu am lasat-o un pic mai mult deoarece ma gandeam ca trebuie sa se rumeneasca deasupra dar nu trebuia, va rog sa respectati timpul de coacere din reteta.

Lasam sa se raceasca si servim.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Prajitura cu fructe si budinca”

      1. a iesit super buna,ne-a durut burta ca am mnc fierbinte ,am pus si la frigider pe a doua zi si e buna si rece :)

  1. Foarte buna a iesit! Nu am avut destule piersici si am completat cu visine si zmeura. Excelenta! Multumesc de reteta, mi se pare si f spornica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.