Briose cu capsuni

Tot timpul am spus ca cel mai simplu de preparat dintre prajituri sunt briosele. Si pentru ca e sezonul capsunilor si pentru ca sambata mi-am cumparat tava si pentru ca am ochit o reteta faina,  aseara am preparat fix 12 briose cu capsuni.

Si Adrian a lins tot zaharul de pe ele, apoi a muscat partea de deasupra si a mancat-o (la 4 briose). :))

Briose cu capsuni
Briose cu capsuni

Ingrediente pentru reteta de briose cu capsuni

  • 1 ou
  • 1oo ml lapte
  • 50 g unt sau ulei
  • 120 g zahar brun
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 5 g praf de copt (1 lingurita)
  • 200g faina
  • 1 varf cutit sare
  • 150 g capsuni feliate sau cuburi

Cum preparam briosele cu capsuni?

1. Mixam oul cu zaharul si putina sare pana cand se topeste zaharul.

2. Adaugam untul topit si laptele si mixam pana la omogenizare.

3. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat la compozitie amestecand usor cu un tel.

4. In formele de briosa punem o lingurita de aluat, o lingurita de capsuni taiate, o lingurita de aluat si apoi o lingurita de capsuni taiate.

5. Coacem briosele cu capsuni la 160 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute.

Briose cu capsuni
Briose cu capsuni

6. Cand s-au racit le pudram cu zahar si servim.

Observatii:

Am folosit forme de silicon si forme de hartie.

De abia astept sa incercati si voi reteta de briose cu capsuni, e simplu de preparat, iar capsunile dau o nota cu totul speciala brioselor. :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Briose cu capsuni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.