Cand vine toamna cu toate aromele ei minunate, ma cuprinde o euforiet si imi vine sa gatesc zilnic din toate bunatatile ei…supe creme, salate, zacusti cum zice un prieten de-al meu, checuri si cate si mai cate … recunosc mereu sunt euforica cand e vorba de gatit si daca nu ar fi serviciul si alte ocupatii as gati cred non- stop :) Dar cum sa nu profiti de fructele si legumele de sezon acum cand sunt atat de coapte si de aromate?
Checul cu banane , pere si nuci este o varianta mai „bogata” a clasicului chec cu banane, care aduce un plus de aroma datorita ingredientelor noi. Este foarte pufos, usor umed si daca va ganditi la preparare se prepara imediat. Stiti ca eu nu fac retete complicate, din lipsa de timp si retetele au fost testate pe cei doi „cobai” nazdravani. Checul acesta a avut un real succes, la amandoi picii, bineinteles am furat si eu doua felii pentru cafeluta de dimineata.
Ce mi-a placut la acest chec pufos este ca are in compozitie unt in loc de ulei, iar ghimbirul ii da o aroma aparte.
E drept ca face parte din categoria prajiturilor care imediat ce se raceasc sunt devorate dar sa stiti ca am pastrat cateva felii si pentru a doua zi si au fost la fel de fragede si bune. Asadar puteti sa-l preparati si pentru pachetelul de la servici sau scoala.
Ingrediente pentru reteta de chec cu banane, pere si nuci
- 3 banane potrivite bine coapte
- 1 para mare mai verde (adica sa nu fie zemoasa), eu am aproximat 200g
- 50g nuci tocate mai mare
- 60g zahar brun
- 1 lingura miere
- 150g faina alba de grau de tip 000
- 1 ou
- 100g unt topit
- 1 lingurita rasa bicarbonat alimentar de sodiu
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 plic zahar vaniliat
- 1 varf de cutit ghimbir ras
Cum preparam checul cu banane, pere si nuci?
Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Intr-un bol punem bananele taiate, le mixam bine apoi adaugam aromele, oul, zaharul si untul topit. Mixam cu viteza mica pana se incorporeaza in aluat apoi adaugam faina amestecata cu scorțișoara și bicarbonatul.
Amestecam usor pana se omogenizeaza si la sfarsit adaugam para curatata de coaja, samburi si taiata cubulete ( e foarte important sa nu fie foarte coapta sau zemoasa). Daca doriti puteti adauga si un mar mic taiat cubulete, eu asa am facut.
La sfarsit adaugam si nuca si apoi turnam aluatul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Coacem timp de 45 de minute, pentru mai multa siguranță facem proba cu scobitoarea. Înfige în mijloc o scobitoare sau un bețișor de lemn și dacă iese uscat înseamnă că checul este copt suficient.
Scoatem checul, îl lasam sa se raceasca bine si apoi il servim taiat felii.
De preferat sa nu puneti zahar pudra deasupra, eu am pus cativa samburi de nuca, checul este suficient de dulce.
Serviti cu incredere :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Arata fenomenal.Cred si eu ca ai „furat” de la cei mici , cum sa rezisiti la asa ceva? :))))
Felicitari
Multumesc mult Ioana :)