Cornulețe fragede cu unt și smântână

Cornulețele cu unt și smântână sunt una din slăbiciunile mele, la fel ca și alte dulciuri tradiționale. Pe blog am câteva rețete, cu drojdie sau fără, cu borș sau chiar și cu bere, cert este că toată lumea știe, cornulețele cu grăsime adică untură sau unt sunt cele mai fragede.

Cornulețe fragede cu unt și smântână

Pentru ca nu întotdeauna gatim cu untură din motive mai mult sau mai puțin importante (dacă e vorba de accesibilitate sa știți ca se găsește în magazine de vânzare) am ales să încerc și aceasta varianta de cornulețe.

Au unt cu grăsime minim 80% și smântână cu grăsime 25% asta însemnând că sunt suficient de fragede încât sa ți se topească în gură.

Se fac rapid și ies multe dintr-o porție, deși la noi s-au ” topit” rapid.

Cornulețe cu unt și smântână

Ingrediente pentru cornulețe

(eu am făcut doar o jumătate de porție au ieșit 45 de bucăți)

  • 250g unt cu grăsime minim 80%
  • 250g smântână cu grăsime 25%
  • 600g făină alba 000
  • 50g zahăr pudră
  • 1plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Coaja rasă de lămâie

Pentru umplutură:

  • gem de prune amestecat cu nucă măcinată
  • rahat tăiat bucatele

Mai aveți nevoie de zahăr pudră pentru „tăvălit” cornulețele.

Cum preparăm rețeta de cornulețe fragede cu unt și smântână?

De aici treaba e foarte simplă ;amestecam toate ingredientele( nu uitați smântâna se adaugă ultima) până obținem un aluat ușor elastic pe care-l acoperim cu o folie și îl ținem la frigider o oră.

Aluat pentru cornuletele cu unt si smantana

Întindem aluatul și îl tăiem triunghiuri mici, punem puțin gem de prune (am folosit magiun fără zahăr) rulam și coacem cornulețele în cuptorul încins la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute.

Le scoatem și le dăm prin zahăr pudră.

Cornuletele fragede in sectiune

Sunt foarte fragede!

Cornulețe cu unt și smântână
Cornulețe cu unt și smântână

Rețeta este preluata de pe un grup culinar.

Si reteta incercata de cititoare

 

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


10 comentarii la „Cornulețe fragede cu unt și smântână”

  1. Reteta este foarte buna, am folosit-o. (jumatate de reteta). Multumim draga Amalia pentru toate retetele minunate care le impartasesti cu noi.
    Referitor la acesta reteta, este folositor sa specificam ca smantana sa se puna ultima, dupa ce faina a fost bine amestecata cu untul (si celelalte). Nu oricine este „baker” cu multa experienta, nici eu nu am stiut acest lucru in tinerete…Blessings!

    1. Sigur ca da in loc de unt puteti pune smantana, smantana ar trebui sa adaugati…eu nu am incercat fara .

  2. O rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă!A trebuit sa o fac triplă deoarece prima tura „s-a evaporat” în câteva ore și riscam să rămân fără dulciuri pe masa de Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.